Aracı ittirmek veya takviye yapmak zararlımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yaparsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ne demek öyle düşünürsen üzülürüm. Bizler eski teknoloji ile büyüdük. Bizler eski teknoloji fikirlerimizle, sizler yeni teknoloji fikirlerinizle arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Araba üzerine her türlü fikre, sohbete açığım, bildiklerimi sizlerle paylaşır, bilmediklerimi sizlerden öğrenirim, bundan da mutluluk duyarım. Öğrenmek en güzel şeydir.

:alkis::alkis::alkis::alkis::alkis:

bizzat eski corsa b aracımı sarj dinamosundaki ufak problem sonucu vurdurarak çalıştırdım. çalıştırmaz olaydım. herhalde ömrünün sonuna yaklaşmış olan baskı balata siz saolun..
10 tl lik şarz kömürü yüzünden 700 tl param gitti ittirmek yüzünden.
arkadaşlar avrupa arabaları ittirip kaktırıp çalıştırmayın. benden söylemesi :)

Aracın el kitabından;

adsz1gh.png

adsz2h.png

Bizler eski teknoloji ile büyüdük. Bizler eski teknoloji fikirlerimizle, sizler yeni teknoloji fikirlerinizle arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.

demişsiniz ama görünen o ki biz hala eskide kalmışız.. :eek:
siz yeni nesil araçlarda değişmiş olan birşeyi söylüyorsunuz ve ben kendi adıma bunu bilmiyordum.. gerçi "demek ki her araçta aynı olmayabilir" demiştim ama ne kadar kurtarır bilmem.. :rolleyes: hala eski nesil sistemlerde kalmışım. gerçi yaşımda çok değil daha 30 a 4 ay kaldı ama.. :)

Amacım kimseyi eleştirmek değil, araçla ilgili başka bir şey kafama takılmıştı, el kitabını kurcalarken dikkatimi çekti sadece paylaşmak istedim.

Merhaba dostlarım ;
Geçen pazar günü arabamda teype kaset takıp çalıştarayım dedim ancak kaset teypte takılı kaldı epey uğraştım ve zorda olsa çıkardım. Belki kasettendir deyip bugün başka kaset koyayım dedim ancak ne göreyim arabamın aküsü boşalmış hiç tık yok . Eyvah akü bitti dedim . Neyse sitedeki komşulardan yardım isteyip ittirme yapacaktım , komşumda bende araba ve ara kablo var dedi. Kablo ile bağlantı yaptık önce + uçları bağladık sonra - uçları bağladık . Siz değerli dostlarımın yazdığı bir ifade benim dikkatimi çekti . Verici arabanın - ucu aküye , alıcının - ucu şaseye bağlanır demişsiniz ben alıcı olarak akümün - ucuna bağlamıştım. Bir problem olmuşmudur. Eğer olursa ne gibi sorun çıkabilir bu konuda bilgilendirmenizi bekliyorum.Ben herhalde aküyü arabanın iç lambasını açık bırakarak boşalttım . Arabayı bu işlemle şarj ettirdim. Yaklaşık 40 - 45 dk araba ile dolaştım , akümün şarjı olmuşmudur. Tekrar kendiliğinden deşarj olurmu ? Bu şekilde takviye yolu ile şarj ettirmeler akünün ömründen götürürmü ?

Saygılarımla

abi konu ne kadar kaymaya başlamış. Savaş abi doğru diyor eski araçlarda böyle idi akü biterken bile yolda kalırdın yenileri bende bilmem hoş Savaş abi kadar yaşımız yok fakat. Çok sorunlu arabalarımız oldu. Bu yolun en kolayı arabayı vurdurmak. Heleki babam süper 1 mt gidiyor gitmiyor arabayı direkt çalıştırıyor :)
Vurdur gitsin abi bir birimizle tartışmaya gerek yok savaş abi çok güzel bir çümle kurmuş yukarıda buna saygı duymak gerekirken halen iddalaşmayalım bence.

Sn alpmurat ;
Ben bu mesajımı yazarken bilgilenmek amacı ile yazdım , siz Sn savaş beyin yazdığı cümlelere karşı geldiğimi yazmışsınız , ben ukalalık yapmıyorum sizlerden bilmediğim konu hakkında yardımcı olmanızı istemiştim , eğer diyorsanızki çok konuşma , soru sorma diyorsanız onuda yapar üyeliğimi iptal edebilirsiniz .

Saygılarımla

Sn alpmurat ;
Ben bu mesajımı yazarken bilgilenmek amacı ile yazdım , siz Sn savaş beyin yazdığı cümlelere karşı geldiğimi yazmışsınız , ben ukalalık yapmıyorum sizlerden bilmediğim konu hakkında yardımcı olmanızı istemiştim , eğer diyorsanızki çok konuşma , soru sorma diyorsanız onuda yapar üyeliğimi iptal edebilirsiniz .

Saygılarımla

Dostum acıkcası senin yazını bile okumadım ben genel olarak yazdım. Sana bir lafım yok. Benim lafım yıllarım deneyiğimi olan bir insan kimseyi üzmeden o kadar güzel bir cevap vermiş yeni sistemi bilmiyor veya hiç denk gelmemiş olması aklına gelmeden yorum yapan insanlara lafım. Dediğim gibi senin yazını okumamıştım bile.

Bu arada burada hepimiz herşeyi bileceğiz diye bir şey yok. Hepimiz aynı görüşleri savunacağız diye bir olguda yok. Üyeliğini silinmesine de gerek yok :) Güncenmece alınmaca hiç yok :)
Keyifli forumlar dilerim

Geri