Aracı ittirmek veya takviye yapmak zararlımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yaparsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
en güzeli sıfır akü alıp takmak takviye ile filan uğraşma ittirmek katalizör varsa çok zararlı
Zorda kalınmadığı sürece en sağlıklısı. Ben uzun yolda kaldığımda vurdurarak çalıştıralım dediler kabul etmedim, kurtarıcı çağırıp aracı o şekilde servise götürdüm. Vurdurmak katalizöre, trigere zarar verebileceği gibi sente ayarının bile bozulmasına neden olabilir.

Değil çalışan aracın aküsünü sökmek, akünün zayıflaması bile aracın stop etmesi için yeterli. Tecrübeyle sabit. Yolda giderken akünün zayıflaması neticesi stop eden bir araç ile 3 saat uzun yolda mahsur kalsaydınız ne demek istediğimi anlardınız :(.

savaş bey tecrübelerinize saygım var inanın bana.
ama ben de tam da akü yüzünden çalışmayan bir arabanın aküsünü ellerimle söktüm, farklı bir akü taktım, arabayı çalıştırdıktan sonra motor devrini 2000-2500 civarında tutup, sağlam aküyü üzerinden söküp, şarjı bitik olan aküyü araca monte ettim... buradan çıkan sonuç sanırım her araçta durum farklı... kimi araçlar aküsüz çalışabilirken kimileri çalışamıyor... ama söylendiği gibi muhakkak dinamoya zararı vardır... bizde sizin gibi zorunluluktan ötürü yaptık bunu zaten...

Değil çalışan aracın aküsünü sökmek, akünün zayıflaması bile aracın stop etmesi için yeterli. Tecrübeyle sabit. Yolda giderken akünün zayıflaması neticesi stop eden bir araç ile 3 saat uzun yolda mahsur kalsaydınız ne demek istediğimi anlardınız :(.

üstad aynı konularda defalarca yazıp size laf yetiştiriyormuşum gibi algılamayın lütfen..sadece otomobilden ve teknik konulardan konuşmayı paylaşmayı severim..

zaten bu forumların güzelliğide burada..

bence sizin yolda kalmanızın nedeni dinamonun elektirik üretmemesi olabilir

akü de şarz edilemeyeceği gibi motorun çalışmasını devam ettirecek elektirikde üretemiyordur dinamo..

eğer alternatör yeterince güç üretemiyorsa dediğiniz olur... zaten alternatörden dolayı aküde zayıflar ondan sonra yeni akü almadan araba çalışmaz çalışsa bile stop eder... alternatörü sağlam bir arabada sadece marşa basarken akü lazım sonrasında araba kendisi çalışır, stop etmez...

ben ilk önce aracı vurdurarak çalıştırmayı denedim acemiliğe geldi vurdurmanın zararlı olduğunu bilmiyordum 4-5 kez denedim, yani çalışsın diye debriyajdan ayağımı çektim. acaba araca bi zarar olmuşmudur.araç şu anda çalışıyor ama benim bilmediğim bir arıza oluşmuşmudur.

ben ilk önce aracı vurdurarak çalıştırmayı denedim acemiliğe geldi vurdurmanın zararlı olduğunu bilmiyordum 4-5 kez denedim, yani çalışsın diye debriyajdan ayağımı çektim. acaba araca bi zarar olmuşmudur.araç şu anda çalışıyor ama benim bilmediğim bir arıza oluşmuşmudur.

çok çok yavaş hızlarda (örneğin bir insanın yürüme hızı) vurdurmaya çalışmak zarar verebilir,çünkü araç yeterince hız almadığı için motor direnç gösterir ve bütün mekanik sistem kasılır..

fakat yüksek hızlarda,mesela yokuş aşağı aracı saldınız ve yol boyunca hızını aldıysa yüksek viteste (3,4 hatta 5) vurdurmanın pekde zararı olmasa gerek..yumuşak bir şekilde kasılmadan çalışıyor zira

bir çok kez vurdurarak çalıştırdığım arabalar oldu,hatta geri viteste..gözle görülür bir hasar olmadı ama şans da olabilir,üretici firmalar ve ustalar tavsiye etmiyor

çok kötü bir yerde kalınca insanın gözüde başka birşey görmüyor tabi koparsa kopsun diyorsun açıkçası:)

şu an görünürde bi sorun yoksa yapacak bişeyde yok..
her vurdurma hemen zarar verecek diye bişey yok.. zarar verme ihtimali var...

savaş bey tecrübelerinize saygım var inanın bana.
ama ben de tam da akü yüzünden çalışmayan bir arabanın aküsünü ellerimle söktüm, farklı bir akü taktım, arabayı çalıştırdıktan sonra motor devrini 2000-2500 civarında tutup, sağlam aküyü üzerinden söküp, şarjı bitik olan aküyü araca monte ettim... buradan çıkan sonuç sanırım her araçta durum farklı... kimi araçlar aküsüz çalışabilirken kimileri çalışamıyor... ama söylendiği gibi muhakkak dinamoya zararı vardır... bizde sizin gibi zorunluluktan ötürü yaptık bunu zaten...

üstad aynı konularda defalarca yazıp size laf yetiştiriyormuşum gibi algılamayın lütfen..sadece otomobilden ve teknik konulardan konuşmayı paylaşmayı severim..

zaten bu forumların güzelliğide burada..

bence sizin yolda kalmanızın nedeni dinamonun elektirik üretmemesi olabilir

akü de şarz edilemeyeceği gibi motorun çalışmasını devam ettirecek elektirikde üretemiyordur dinamo..

eğer alternatör yeterince güç üretemiyorsa dediğiniz olur... zaten alternatörden dolayı aküde zayıflar ondan sonra yeni akü almadan araba çalışmaz çalışsa bile stop eder... alternatörü sağlam bir arabada sadece marşa basarken akü lazım sonrasında araba kendisi çalışır, stop etmez...
Aracımdaki biten akü 8 senelikti. Aracı Afyon'daki Opel yetkili servisine çektik. Orada elektrik sistemi kontrol edildi. Arızalı bir yer bulunamadı. Yeni akü takılıp araç çalıştırıldı. Yaklaşık iki senedir akü ile ilgili başka bir sorun çıkmadı. Dinamo arızalı olsaydı takılan akü iki sene dayanırmıydı?
Eski nesil olan 1963 model Taunus aracımda böyle bir sorun yok. Araç çalışırken akü sökülebiliyor. Yeni nesil sayılan Vectra'da akü bitince, araç hareket halinde iken motor stop edip yolda kalınca en az ben de sizler kadar şaşırdım. Uzun yolda giderken başıma bunların geleceğini rüyamda görsem inanmazdım.

Son düzenleme:
Aracımdaki biten akü 8 senelikti. Aracı Afyon'daki Opel yetkili servisine çektik. Orada elektrik sistemi kontrol edildi. Arızalı bir yer bulunamadı. Yeni akü takılıp araç çalıştırıldı. Yaklaşık iki senedir akü ile ilgili başka bir sorun çıkmadı. Dinamo arızalı olsaydı takılan akü iki sene dayanırmıydı?

sağlık olsun üstad,dinamo sağlam çalışsında yanılan biz olalım..
önceki cevabımda yazdığım gibi amacımız siz büyüğümüze laf yetiştirmek değil otomobil üstüne sohbet etmek..

iyi geceler selamlar

sağlık olsun üstad,dinamo sağlam çalışsında yanılan biz olalım..
önceki cevabımda yazdığım gibi amacımız siz büyüğümüze laf yetiştirmek değil otomobil üstüne sohbet etmek..

iyi geceler selamlar
Ne demek öyle düşünürsen üzülürüm. Bizler eski teknoloji ile büyüdük. Bizler eski teknoloji fikirlerimizle, sizler yeni teknoloji fikirlerinizle arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Araba üzerine her türlü fikre, sohbete açığım, bildiklerimi sizlerle paylaşır, bilmediklerimi sizlerden öğrenirim, bundan da mutluluk duyarım. Öğrenmek en güzel şeydir.

Geri