araç takip sistemi

falcon_78

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
araç takip sistemi kullanan var mı şirket araçlarında çok kullanıldığını biliyorum bireysel olarak kullanan varmı maliyeti nedir yıllık hizmet ücreti alınıyor mu yoksa bir kere araca bağlayıp sonra başka para verilmiyor mu ??
:confused::confused::confused::confused::confused:

Bir kere araca bağlanıp bir daha para verilmiyor.Biz şirket araçlarımıza yaptırdık yıllar önce.O zamanın parası ile araç başı 300 TL vermiştik.Şimdi biraz daha makuldür diye düşünüyorum.

Saygılar...

Eğer kişilsel olarak kullnacaksanız şöyle sistemler mevcut...

GPRS bağlantısı üzerinden anlık araç yeri, hızı vs.. bilgilerini görebildiğiniz sistemler, ancak bunlarda sürekli bi GPRS bağlantısı olduğu için sürekli maliyet söz konusu.
SMS yoluyla araç konumunu bildirenler var, bunların hem satın alma hem işletme maliyetleri daha uygun. Aracınıza koyduğunuz cihazın içine bir SIM kart takıyorsunuz, onra bir SMS atarak arabanın koordinatlarını öğrenebiliyorsunuz. Hırsızlık önlemi için daha mantıklı. Ancak bunda da kullanacağınız hattın ya sabit ücreti olacak ya da belirli aralıklarla kontör yüklemek zorunda kalacaksınız.

Bir de GSM operatörleriyle anlaşmal olarak yapılabilenler var ama onlar daha profesyönel sistemler.

Benim bildiğim adarıyla araç takip sistemlerinin tümünde doğrudan veya dolaylı olarak bir kullanım maliyeti söz konusu (GSM Operatörü masrafı). Alarm gibi bir kere tak bir daha para vere durumu söz konusu değil. Çünkü siz araçla ilgili bilgi talep ettiğiniz zaman bu bir şekilde GSM altyapısı üzerinden size ulaşacak...

Geri