araç stop etti.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oguz006
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oguz006

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar dün akşam evin önündeki garaja girmek için yaklaştığımda debriyaja basıp vites küçültüyüm dedim ama araç stop etti. ne olduğunun anlayamdım daha öncede bir kere daha stop etmişti ama sola dönüşte yaptı pek önemsemedim ama bu sefer kafama takıldı. ayrıca rolanti sabit değil yerinde durmuyo, arasırada vites değiştirmek için debriyaja bastığımda rolanti 500 dd kadar düşüyor. bujiler bocsh super4 le değiştirildi, boğaz kelebeği temizlendi, benzin filtresi değiştirildi. aracım lpgli acaba sorun gazdamı yoksa başka biryermi??

bence sorun lpgnin hava ayarından kaynaklanıyor; bi ayarlatıp öyle deneyin,hava çok geliyor olabilir...

eger valfini temizlettirin...ayrıca lpg filitreleri nezaman değişti acaba.onlarada baktırın..lpg ayarlarını yaparlar zaten

evet bende egr valfinden şüphelendim ama biraz tuzlu olduğu için pek aklıma getirmek istemedim:D:D:D. inşallah lpgden dir başka bir sorunu olmasında. ama bu rolantide dalgalanmanın sebebi nedir onu anlayamadım.

aracınızın susturucularını kontrol ettirin rölanti sensörünüzü temizletin sorun kalmaz. sensörleride kontrol ettirin temizlenmeye ihtiyacı olan olabilir.

Bu rölanti sensörü boğaz kelebeğinin olduğu yer değilmi.Eğer oraysa temizlendi.Başka hangi sensör temizlencek.

egr

Egr

korktuğum başıma geldi demek. tekrar opel garaj yolu bize gözüktü yani. aracı benzine alıp boşta gaza hızlı bir şekilde yüklendiğimde devir 1500-2000 devir arası takılı kalıyor araç sanki gaz yemiyor ama 2000 devirden sonra açılıyor.peki bu egr lpg de bir işe yaramıyormu benim bu dediklerimi sadece benzinde yapıyor, lpg de araç canavar gibi.yardımlarınız için teşekkürler

Geri