Araç Stop etti, Çalışmıyor

bn yeniyim aranizda daha arkdslar ayni sorun bndede oldu servise gittigimde enjektörlerden oldugunu söledienjektörler tıkalı olduğu için stop ediormus enjektör temizligi yaptırman gerekebilir tahminice herkeze ii forumlar

bn yeniyim aranizda daha arkdslar ayni sorun bndede oldu servise gittigimde enjektörlerden oldugunu söledienjektörler tıkalı olduğu için stop ediormus enjektör temizligi yaptırman gerekebilir tahminice herkeze ii forumlar

yanış bilgi.

stob etmez.. düzensiz çalıır..

enjektörler içinden yakıt geçmeyecek şekilde tıkanmaz.

herkese marhabalar!
dün yine ana yolda kaldım beyler.bu seferki tehlikeliydi.İZMİR liler bilir altınyol turyağın orda yanımdan araçlar hızlı ve teğet geçiyor.neyse karşıyaka istikametinde gidiyorm gaza basıyorm ama gaz yemiyor 5-10 saniye sorada bir şahlanıyor ki sormayın.sankii gitmek ile gitmemek arasında karar veriyor.inanın bu sefer tırstım arabadan.daha 4 gün önce aynı olay oldu.acaba beyinde bir sorun olabilir mi
arkadaşım arıza lamban yanıyormu bu konu önemliii.yanıyorsa cod lazım...sana genede arıza konusunda bilgi vereyi.öncelikle senin aracın z16xe motor.yani gaz teli yok.onun için gaz pedal konum sensörü arızası verebilir buda arıza lambası yaktırı.eğer cod varsa ve cod kenarında (0) parentez içinde sıfır yazıyosa kesinlikle beyinn..ama lamba yanmıyorsa benzin pompası da demiştim daha önce.kontrol etmek lazım

bu olay aracınızdaki BENZİN SEVİYESİ ne göre değişiyor olabilir mi?

4 gün sonra demişsiniz. benzin seviyesi az iken oluyor olabilir mi?

(zaten soner'de aynı mantıkla BENZİN POMPASI demiş)
eğer benzin pompanda sorun varsa, yapar... Benzini çekemediği zamanlar araba gazı yemez, çekmeye başladığı zaman birden VURUR...

Benzin pompası konusunda tahsis yaptım diyebilirim, tam 2 hafta uğraştım o sorunla :D

Bosch Car, artık benden tiksindi :)

bu olay aracınızdaki BENZİN SEVİYESİ ne göre değişiyor olabilir mi?

4 gün sonra demişsiniz. benzin seviyesi az iken oluyor olabilir mi?

(zaten soner'de aynı mantıkla BENZİN POMPASI demiş)
eğer benzin pompanda sorun varsa, yapar... Benzini çekemediği zamanlar araba gazı yemez, çekmeye başladığı zaman birden VURUR...

Benzin pompası konusunda tahsis yaptım diyebilirim, tam 2 hafta uğraştım o sorunla :D

Bosch Car, artık benden tiksindi :)
:) :) benzin pompa tamiri yapılır..:D karanlık otomotiv

öyle oldu zaten.
Bosch'un ürettiği Benzin pompası kısa geliyor kafayı yedim. araba çeyrek deponun altında çekmiyordu benzini.

Ne yaptık? pompanın ayaını uzattık :]

Bence arkadaşın sorunu da benzin pompası hatta bir taktik veriyim, Virajlara sert girdiği zaman benzin haznede bi kenara toplanıyor ve hava alıyor, virajdan çıktığı zaman araba tekliyor, gaza basıyorsunuz hiç tepki yok, sonra ayağın gazdayken bir vuruyor, at gibi şahlanıyor. aynı arkadaşın dediği gibi :]

Neyseki benzin pompasının filitre kısmını uzattık biraz daha saldık deponun dibine doğru, şimdi çok ekonomik kullandığımda bile RANGE 30 civarına geldiği zaman virajlara sert girdiğimde çekemiyor. 1-2 cm daha uzatmak lazım pompayı :D

bence benzin pompasını bi değiştir, veyahut çıkart kafasına 2-3 çekiçle vur kendine geliyor geçici süreliğine :]

bence benzin pompasını bi değiştir, veyahut çıkart kafasına 2-3 çekiçle vur kendine geliyor geçici süreliğine :]

:kop: :kop: :kop: alemsin yaaaa.kafasına vurrrrrrrr:)koptum burda.ben müşteriye dicem adam bidaha gelmez

arıza lambası stop ettikten bi süre sonra yandı.yarım depo benzin vardı.zaten çeyreği görmeden doldurmaya gayret ediyorm.umarım benzin pompasında sorun vardır,ama sorun beyindeyse baya bi masraflı olacak gibi.İZMİR de kime götürebilirm tşkler bilgiler için

Son düzenleme:
izmirde joker var ornavada.beyin arızalı ise tamiri mümkün.izmirde yapıyolar 500 ytl idi.beyin sıfırı 1,600 ytl

AhmetH burda biz aylardır arızalar konusunda birbirimize saygılı davranarak eksiklerimizi yüzümüze vurmadan bilgilendirme yoluyla açıklayarak teknik danışmanlık yapıyoruz..Senin yazıların bu çerçevede beni rahatsız ediyor..Sanırım diğer mekanik arkadaşlarımı da..Senden ricam bu tavrını birdaha gözden geçirmen..

Nice paylaşımlara..

Geri