Araç Stop Edip Duruyor

by_murat06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar Sağlam bi opel ustasına ihityacım var
aracım 1995 model opel astra 1.4 full enjeksiyonlu 1 hafta 10 gün öncesine kadar aracımda en ufak sorun yoktu ama km teli koptu ondan sonra araca bişiler oldu araç durmadan stop ediyor gaz ayarı yaptırdım ama ettim 2 kez ama halen stop ediyor gaz ayarını yapan usta arabayı çok bağırttı pistonlardan ses gelmeeye başladı sonra aracı stop ettik çalıştırdık hiç bi tık ses kalmadı güzel çalışıyo ama seyir halindeyken durmadan stop ediyor bi kaç elektrik ustası saolsun bi hallttan anlamıyoo çözemediler araç benzinde süper çalışıyo ama lpg ye geçince sorunlar başlıyor. bana bi yardımcı olun
bu hafta sonu bi ustaya götürücem eğer burdan biraz fikir sahibi olursam iyi olur birde hafta sonu ne gibi sorunlar çıktı onlarıda buraya yazarım

bu arada km teli kopuk söktüm boşta yeri alakası olmicağını düşünüyorum.

Merhabalar Sağlam bi opel ustasına ihityacım var
aracım 1995 model opel astra 1.4 full enjeksiyonlu 1 hafta 10 gün öncesine kadar aracımda en ufak sorun yoktu ama km teli koptu ondan sonra araca bişiler oldu araç durmadan stop ediyor gaz ayarı yaptırdım ama ettim 2 kez ama halen stop ediyor gaz ayarını yapan usta arabayı çok bağırttı pistonlardan ses gelmeeye başladı sonra aracı stop ettik çalıştırdık hiç bi tık ses kalmadı güzel çalışıyo ama seyir halindeyken durmadan stop ediyor bi kaç elektrik ustası saolsun bi hallttan anlamıyoo çözemediler araç benzinde süper çalışıyo ama lpg ye geçince sorunlar başlıyor. bana bi yardımcı olun
bu hafta sonu bi ustaya götürücem eğer burdan biraz fikir sahibi olursam iyi olur birde hafta sonu ne gibi sorunlar çıktı onlarıda buraya yazarım

bu arada km teli kopuk söktüm boşta yeri alakası olmicağını düşünüyorum.

Benzinde bir sorun yok diyorsunuz anladığım kadarı ile...
Şöyle bir şey olabilir....Sadece tahmin...
Lpg de sorununuz sadece stop etme ise,
Lpg sitemine kontağı actığınız da elektirik gider ancak kontakta bir sorun var ise elektrik kesintisi olabilir. bu da aracınızın lpg sisteminde stop etmesine sebep olabilir.
veya lpg anahtarıda bu elektirik kesintisini yapabilir. Benim buna benzer bir sorun başıma gelmişti.... kontak gaza giden elektiriği kesiyordu ve arac durduk yere stop ediyordu. kontağı acıp kapatınca calışıyordu...

Hatta şu anda vectra Cdx aracımda teyp kendi kendine kapanıyor. kontakla hafif oynayınca calışmaya başlıyor.Yaşı itibari ile kontak arıza yapmış olabilir....

Tabiki bu benim fikrim...
Benim tamircim iyidir ama size iyi bir lpg ustası lazım....isterseniz adres verebilirim
saygılar

abicim ilk önce fikriniizi sunduğunuz için tşk ederim aracımın kontakta felan bi sorun görünmoyr çünkü hiç elektrik kesmiyor hiç problem yaşamadım valla verirseniz iyi olur hem iyi bi opel ustam olsun hemde lpgden gerçekten anlayıp işi çözen olsun bazıları işi çözemiyo çözemediği gibide fena kazık atıyolar

aracımın lpg beyini yeni değiştittim lovato marka özellikle yerli ve yan sanayi olmamasına dikkat ettim takan zaten servis bana orjinal italyan malı olduğu bilgisini verdiler. ayrı zamandada lpg kesicin eskimiş dedi onuda değiştirdiler tüm sisteme baktılar sorun yoktu hatta bujileride değiştirmiştim ama onu başka yer taktı tek tırnak bunla ilgili sorun olabilrmi ki aracın üstünde çıkan tek tırnak değildi bu hafta sonu tekrardan bujileri kabloları değiştircem içime sinmemişti

benzinde çalışmasında sıkıntı yoksa ateşlemede problem aramak çok doğru olmaz. hata, büyük ihtimalle LPG sisteminde bir yerlerde ama onda da gerekli değişiklikler yapılmış. orijinali çift tırnak bujidir. Ben, GM'nin çift tırnak bujilerini kullanıyorum (aracım lpgli) ama sorun yaşamadım.
ustaların ayar yaparken o arabaları çok affedersiniz ama öküz gibi bağırtmalarına ayar oluyorum. sizin araç için de muhtemelen şöyle oldu: ayar yapmadan önce stop etmiştiniz, beklediniz bir süre. yağ, kartere süzüldü. usta, ayar yapmaya başladığında çalıştırır çalıştırmaz verdi gazı. itecekler yağ dolmadan daha. sonra da tak tak itecek sesi gelmeye başladı. yağ dolunca da kesti.

valla hakan bey beni çok iyi anladığınız için çok teşekkür ederim aynen ustanın yanına geldim aracı stop etmiştim 3 4 dakika konuştuk sonra aracın başına geldi çalıştır dedi çalıştırdım elini lpg beynine attı direk öküz gibi bağırttı aynen ses başladı stop edip çalıştırdık düzeldi ama araç halen stop ediyor kafayı iyice bozdum akşam gidicem ustaya bakalım sorun neymiş aracı yaptırınca paylaşırm belki başka arkadaşlara faydası dokunur. En azından sorunu bulsak beyin mi arızalı bide boğaz diyorlar ondamı sıkıntı var anlamış değiilim peki buji o kadar etkilermi çiftmi tek tırnak mı gibisinden

LPG'li araçlarda orijinalinden farklı bujiler kullananlar var. Hatta işte bir aletle tırnak aralığını falan da ayarlatıyorlar. Ama sizin durumunuzda bujinin etkisi olduğunu sanmıyorum. Hatta ateşleme sistemiyle ilgili değil gibi duruyor sizin probleminiz çünkü aracınız benzinde gayet normal çalışıyormuş. Bu durumda LPG yakıt ssteminde sıkıntı var gibi gözüküyor.

Anladım. evet benzinde çok iyi çalışıyor hiç stop etmiyo normal çalışan araba gaza geçince sorunlar başlıyor yeminle lpg yi sökesim geliyoo

O zaman hatayı LPG sisteminde aramakta fayda var. Ustalara benzinde gayet iyi çalıştığını mutlaka söyleyin yoksa maalesef hemen birçoğu ezbere bildiği parçalarda sıkıntı aramaya başlıyor ve hatta boş yere değiştittiriyorlar.

Dün gittim abicim usta bi baktı motoru dinledi sonra dediki parçasında şunda bunda sorunu yok bunun dedi hava filtresinin orayı söktü oraya yarım bant yapıştırdı sonra hava filtrenin çıkışındaki boruyu boşa çıkardı içinden bi sürü pislik çıktı o toz toprak o kadar nasıl dolmuş hayret etti usta sonra onu temizledi güzel bi gaz ayarı yaptı rolantiyi ayarladı dedi git stop ediyomu bak deddi bende çıktım ordan km teli almaya araştırdım yansanayisine adı sanı belli olmayanlara 20 tl dediler ses yaparmı dedim garanti veremediler sonra sadece opel parçası satan yere giittim orda GEMO marka die bi marka ondan aldım Made iN germany yazıyo 40 tl ye sonra eve geliyoken bir iki kez daha stop etti sonra km telini taktım km telini takıp 25 30 km yol yaptım hiç stop etmedi VE KM TELİ HİÇ SES YAPMIYOR Özellikle dinledim tık ses yok şuanda stop etmiyor eğer yine başlarsa stop etmeye o zaman bakıcas çaresine

Verdiğiniz Bilgiler için tşk ederim... :)

Son düzenleme:
Geri