Forumda ses yalıtımı yaptıranlar veya konu hakkında bilgi ve tecrübesi olanlar vardır illaki. Bu işlem parasını hak eden bi işlem midir? Yoksa gereksiz midir?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ogün Vectra B lerde fazla bir motor sesi olmaz, ama yol sesi maşallah. Motor bölümünde açık kalan bir tapa, açık kalmış kablo geçiş yeri (LPG nedeniyle acemice yapılan işçilik hataları) vardır. Yol sesi için izolasyon işine girmeden evvel kapı lastiklerini kontrol ettir, ayrıca sert hamurlu veya kalitesiz lastikler yol sesine neden olur. Kapı lastikleri iyiyse, lastiklerinde kaliteli olduğu halde yol sesi seni çok rahatsız ediyorsa araç altı izolasyonu yaptırmanda fayda var. Ama basit ve ucuz bir yol seçersen paranı çöpe atmış olursun. Bir de önceden bilmende fayda var, kaliteli bir işlem sonucu ortalama % 30 civarında bir iyileşme olur deniyor. Ben kaliteli malzeme ile (metre karesi 150 TL civarıydı) orta yoğunlukdaki sünger (metrekaresi 20 TL) ağırlıklı malzeme kullandım tahminen %10-15 civarında bir iyileşme değeri elde edebildim.
ben önce sonax vari tabelası süslü püslü bir yere girdim adamlar sadece davlumbazları izole etmeye 800 tl gibi uçuk bir fiyat istediler.. sonra maslak sanayide ustalarla sohbet araştırma beni bir ustaya yönlendirdiler bu işleri yapan bir usta 2.kısımda adam sadece ön davlumbazları doldurmaya 250 tl ye anlaşmışdım bagajıda yaparız dedi o ne kadar olur dedim yaptırıcağın vakit gelirsin çok büyük fark olmaz deyince uzatmadım.. zaten benim araçda fazla yol gürültüsü yokdu vectra c lerin ses izalasyonu çok iyidir ben biraz mercedes ayarına getirmek için düşünüyodum..
ama ben seni anlıyorum sen aracını sat alabiliyorsan tek kapı spor bir araç al ailevi durumların müsade etmiyorsa 4 kapı bir spor araç al biraz keyfini çıkar performansın bence şahsi fikrim yaşın bu tür lüks konfor için çok erken şimdi her tür yol motor gürültüsünü kaldırırsın zaten doydunmu gene dönersin vectra tarzı bir araca o zaman yaparsın o zaman yaparsan keyifde alırsın.. şahsi fikrim yanlış anlama..
Ogün Vectra B lerde fazla bir motor sesi olmaz, ama yol sesi maşallah. Motor bölümünde açık kalan bir tapa, açık kalmış kablo geçiş yeri (LPG nedeniyle acemice yapılan işçilik hataları) vardır. Yol sesi için izolasyon işine girmeden evvel kapı lastiklerini kontrol ettir, ayrıca sert hamurlu veya kalitesiz lastikler yol sesine neden olur. Kapı lastikleri iyiyse, lastiklerinde kaliteli olduğu halde yol sesi seni çok rahatsız ediyorsa araç altı izolasyonu yaptırmanda fayda var. Ama basit ve ucuz bir yol seçersen paranı çöpe atmış olursun. Bir de önceden bilmende fayda var, kaliteli bir işlem sonucu ortalama % 30 civarında bir iyileşme olur deniyor. Ben kaliteli malzeme ile (metre karesi 150 TL civarıydı) orta yoğunlukdaki sünger (metrekaresi 20 TL) ağırlıklı malzeme kullandım tahminen %10-15 civarında bir iyileşme değeri elde edebildim.
Rüzgar sesinin nedeni yıpranmış fitiller ve bozuk kapı ayarlarıdır. Havalandırmayı kapatınca motor sesi kesiliyorsa (havalandırmadan öyle fazla bir motor sesi gelmez, derinden duyulur) yapılacak fazla bir şey yok, tek çaresi rahatsız olduğun durumlarda havalandırmayı kapatmak............Savaş abi yol sesi değilde rüzgar sesine benzer bi ses oluyo hızlanınca. Dediğin gibi kapı fitillerinden olabilir. Bi de abi motor sesi havalandırmalardan geliyo. Havalandırmada bi sorun olabilirmi?