Merhaba, sorunsuzluk olarak bu üç araç da birbirine kafa tutan araçlardır.
* Laguna konfor, yol tutuş, donanım olarak ciddi anlamda vectrayı ezen, mondeo ile kafa kafaya giden bir araçtır. Gerçi yol tutuş ve yakıt tüketimi olarak mondeo'yu da alt eden bir model. Bahsi geçen model 1999-2002 arası RXT donanımlı modellerdir, 15bin liraya iyice araştırarak kafanızdaki arabayı bulabilirsiniz. En büyük sorunu yedek parça fiyatlarıdır, pahalıdır. Ek olarak sürüş karakteri hissizdir, direksiyonu fazla yumuşak.
* Mondeo da vectra'dan yol tutuş olarak üstündür, donanım olarak da üstündür, güvenlik olarak hem vectra'dan hem laguna'dan üstündür. Yedek parçası vectradan pahalıdır, laguna'nın yedek parça fiyatlarına yakındır ama yüksek değildir. Bahsi geçen arabalar 2002 model yukarısı olanlardır. GHIA donanım paketlidirler.
* Gelelim vectra'ya. Ben 2 yıldır kullanıyorum, sürüş hissi olarak hepsine fark atacak bir arabadır, direksiyon tepkileri hepsinden iyidir. Viraja içten girerseniz dışarıda savrulursunuz, önden kayma olayı abartılı şekilde var. Yakıt tüketimi yukarıdaki tüm araçlardan daha az. Yedek parça fiyatları abartılı düşük, yan sanayileri tofaş'a kafa tutacak kadar ucuzdur, ve birçok kişi orijinal parçayı önerse de ben yan sanayi kullanıyorum bazı parçaları, sorun yaşamadım. Arabanın en kötü yanı, ufak tefek sensör arızaları sizi arabanızdan soğutur. 50 liralık bir parça arabanızın ömrünü tükettiğini hissettirir. Amortisörleri yıllanmışsa çok serttir araba sekerek gider, rahatsız eder. İşini bilmeyen ustaların bolluğundaki ülkemizde ustaların bozduğu ve sağlam yürümeyen vectralardan bolca vardır...
- Sonuç olarak, hepsi birbirinden beterdir. Hepsi de D sınıfı olarak geçtiğinden, alırken risk almanız gerekir.