Araç seçimi (yardımınızı ve yorumlarınızı bekliyorum)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HSG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dizel alın keyfinize bakın. Bakımları pahalı falan değil boş sözler bunlar aldırmanıza gerek yok. Arabayı incitmeden kullanırsanız bir masrafı yok. Haybeye binilirse zaten turbosu nazik ömrü çok kısalır.

2.ellerde dizele pek yanasmayın piyasanın durumu malum imkanınız varsa sıfır dizel alın derim.

ben dizel kullaniyorum ,memnunum, ee karar sizin..

Bence kesinlikle dizel. Eskiden dizel alınmasın diye yok ayda şu kadar km yaparsan dizel alınır yoksa alınmaz yok dizelin bakım masrafı fazla vs vs denirdi. Bi kere dizel yakıtın fiyatı ne olursa olsun benine göre yaklaşık 2 kat fazla yol yapıyorsun. Bu da aslında yarı yarıya bir fiyat anlamına geliyor. Ben tüm bakımlarını yetkili serviste yaptırıyorum her bakımda fiyatları inceliyorum astra için CDTI-Twinport veya normal benzinli arasında en fazla 20 liralık fark oluyor.

Dizelin torku ve turbo avantajı sayesinde benzinliye göre daha keyifli kullanımı olduğunu söyleyebilirim. Doğru kullanım ve zamanında bakım ile uzun süre sorun çıkarmayacaktır. Türkiye deki dizel yükselişini düşünürsek satarken daha çabuk ve avantajlı fiyata satman da mümkün olabilir.

Tek dikkat etmen gererken eğer 2.el alıyorsan turbo yu ve pompayı mutlaka kontrol ettir.

Arkadaşlar merhaba.

2005 model corsa 1.2 twinport sahibiyim.
Babamın emekli olmasıyla daha geniş bir araba arayışı içine girdik yaklaşık 2 aydır astra üzerine yoğunlaştık kaçırdığımız bir kaç model oldu vesaire.
İstanbulda yaşıyoruz. Sizden yardım rica edeceğim konu 1.3 dizel mi yoksa 1.6 benzinli mi?
Corsa aracımla haftada ortalama 50 lira yakıt alıyorum yani ayda 200 lira maksimum 250 liralık. Anlayacağınız ayda 1000-1250 km arası yapıyorum. Sadece yaz aylarında İzmire gidiyoruz ve 3 ay izmirde biraz fazla km yapıyoruz ancak geri kalan 9 ay 1000-1250 km'lik kullanışımız devam ediyor.

Sizce Astrayı dizel mi tercih edelim benzinli mi?
Not: Corsa aracımız Astra aldığımızda da bizimle olmaya devam edecek.

Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

Karar vermenize rakamlarla yardımcı olayım :) 1 depo = (yaklaşık) 165 TL şu anda Astra Sedan benzinli de... Yol bilgisayarı şehir içi kullanımda menzili 550 km olarak gösteriyor ama sakin kullanımda 600 rahat yapıyor. Uzun yolda çok daha ekonomik olacağını tahmin ediyorum.

Dizel HB alan bir arkadaşım 1 tam depo ile menzili 950 km civarlarında gördü.. %80-90 otoban kullanımı ile 900'e yakın bir menzil gördü gerçekten.. Ama şehir içi ne olur bilinmez..

Bu rakamlara bakınca dizel mantıklı gibi görünüyor :) Ama ben dizeli 2500-3000 devire kadar çok ağır kaldığı için tercih etmedim. (kulaktan dolma bilgi değil, tecrübe edilmiştir) Benzinlinin keyfi dizelde yok. Hoş dizelde turbo var diyen arkadaşlarda haklı ama turbo belli bir devirden sonra işe yaradığı için kalkışlarda ağır kalıyor...

Son düzenleme:
1,6 benzinli ;)

herkese teşekkürler.

dizelin vergi avantajıda var benzinliden bir alt seviyede vergi ödüyor fiyatlarıda birbirine yakın ben dizeli tercih ederim hatta torklu olduğu için uzunda benzinli astraya yaklaşabilir performans olarak...

az kilometre de yapsaniz bu devirde dizel daha mantikli ;)

Ben bu benzin fiyatlarına bakarak. Artık az km yapmak filan farketmez bu devirde benzinli araba alınmaz diye düşünüyorum. Yoksa gaz pedalına altında yumurta varmış gibi muamele yapmak zorunda kalıyorsun. E araba kullanmaktanda biraz zevk almak gerekir bence benzin yakıcak korkusundan işkence haline dönüşüyor.

Geri