araç orjinal km öğrenme

mustafa07

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracımızın orjinal km nasıl öğreneceğiz ?
bu 5664 sms olayı varmışda hangisine yazıp göndereceğiz hepsinde çıkmıyormuş sanırım...

orjinal km servis haricinde öğrenmek mümkün değil diye biliyorum.

evet çıkmıyor plakayı yazıp gönderin eğer muayene bilgisi vs. gelirse orada yazabilir şans işi..her plakada yok zaten bu km kaydı olayı çok çok eski bir sistem değil...

Bu orjinal km öğrenme diye bir şey söz konusu değil. Hatta mümkün değil. Her şey insanların dürüst olmasından geçer. Oda bizim ülkemizde çok zor.

5664'e plakayı boşluksuz yazıp gönderiyorsunuz, aracın internete işlenmiş muayene bilgileri geliyor. kimi 2009'dan itibaren, kimi 2011den itibaren. Bu yüzden elde ettiğiniz ilk muayene tarihinden önce düşürülmüş kmyi anlamak zor.

bu arada bu işlem 4 lira.

TÜVTÜRK'e dilekçeyle birlikte gidiyosun istiyosun diye biliyorum.

Ben kendi aracım için söyleyeyim aracımı Almaya'dan aldım oradan gelirken faturasında aracın km yazıyordu sonra bakımları her yaptırdığım da evrak aldım ve orada km yazıyor her 10 bin km bakım yaptırırım şu anda 94 model aracım 173 000 de 135 000 aracımı almıştım. Aradan geçen 6 yıllık zaman içinde bu rakama anca ulaştım.

anladım hepinize teşekkür ederim en azından bi denerim sms ile bakiyem 4 liranın üstünde olunca 185.000 binde bizim vectra 165 de aldı 1.5 sene falan oldu bakalım ya

5664 e plakayla sorunca gelmeyebiliyor motor no veya şasi noyla muayene km lerine bakmak lazım. bununla birlikte eski sahibinden kalma bakım faturası varsa ordaki km leri ve yetkili servise geldiği kadarki km leri bi yere sırayla yazıp bakmak lazım. tabi burası türkiye anlayabildiğin kadarını doğru kabul edip içini rahalat yeter

motor beynıne gırıs yaparak ogrenılıyor %5-10 yanılma payı var yok herhalde test cıhazıyla

Geri