araç nasıl ısıtılmalı

aracı çalıştırır soğuk sıcak demeden devam ederim :)
şaka değil ben almışım arabayı 230 binde 10 yıllık arabanın geçmişteki sahibi yormuştur hırpalamıştır ben 30 sn beklesem sonra yüksek devirli ve uzun yol sonunda 5 dk rolantide bekletip sonra stop etsem arabayı ne kar ederki benim araba için.
ama aracı sıfır ve sıfıra yakın alanlar için farklıdır. benim durumumda olanlar için gerçek bu acıda olsa....

Kullanım klavuzunda da yazar ;
Motoru çalıştırdıktan sonra derhal yola çıkın. Motorun, orta devir sayılarında sürerek çalışama sıcaklığına erişmesini sağlayın.

en hassas olduğum konudur kendileri...
kamyonvari kullandığım için kendilerini,herkesten önce çıkar ısınırkene bi sigara içer sesini dinlerim,zırt pırt stop etmem ufak tekef yerlerde,uzun yolda duracaksam birazda öyle dinlerim...severim neticede arabayı dinlemeyi...hastayım yav :)

Motoru çalıştırdıktan sonra derhal yola çıkın. Motorun, orta devir sayılarında sürerek çalışama sıcaklığına erişmesini sağlayın.

aynen +1

benzinli arabaları bu konuya çok dahil etmeyebiliriz..-15 in altında kalmadıkları sürece

Bu aracın mühendislerii bu şekilde kullanın diyor bakınız kullanma klavuzu:)

onu demelerinin nedeni motor soğuk iken ilk aşamadaki aşınma 500km deki aşınmadan fazla olduğu için...onun için çalıştır hemen hareket et ama yüksek devirden kaçın...çünkü bu şekilde kullanım motorun daha çabuk ısınma ve aşınmayı azaltma artı yakıt tüketimi çevre kirliliği azaltmak içindir ...en güzelide budur

en hassas olduğum konudur kendileri...
kamyonvari kullandığım için kendilerini,herkesten önce çıkar ısınırkene bi sigara içer sesini dinlerim,zırt pırt stop etmem ufak tekef yerlerde,uzun yolda duracaksam birazda öyle dinlerim...severim neticede arabayı dinlemeyi...hastayım yav :)
evet geçen gece servisten çıkmadan öncede çalıştırdı arabayı 45 dk çalıştı. caner stop et dedim. adam ''abi toplasın kendini'' dedi :) gideceğimiz yolda 15km :)

evet geçen gece servisten çıkmadan öncede çalıştırdı arabayı 45 dk çalıştı. caner stop et dedim. adam ''abi toplasın kendini'' dedi :) gideceğimiz yolda 15km :)

Aynı ben :bir:

10 gün yatmıştı araba, cuma günü marşa bastım. Dikiz aynasını değiştirecektim, söktüm aynayı taktım, elektrik bağlantısını yaptım, elimin değdiği yerleri sildim, arabanın içini toparladım. Baktım motor kendini toplamış hadi devam :)

Hasta mısın Caner sen :D

Aynı ben :bir:

10 gün yatmıştı araba, cuma günü marşa bastım. Dikiz aynasını değiştirecektim, söktüm aynayı taktım, elektrik bağlantısını yaptım, elimin değdiği yerleri sildim, arabanın içini toparladım. Baktım motor kendini toplamış hadi devam :)

Hasta mısın Caner sen :D
hahahahahaaaa koptum yaaaaaa :rakir::maden::maden::maden::rakir::bir::bir:

Geri