Araç devir işlemi(trafik tescil)(uzun ama ltf okuyun)

halcon_negro

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar ben arabayı alalı 2 aya yaklaştı.Ha bugün ha yarın derken devrini trafikten yaptıramadım.Neyse netten biraz baktım: noter satışından sonra 1 ay süre varmış geçerse cezası 81 TL yazıyodu.Neyse Devir işlemlerini yapmak için kendim Maltepe trafiğe gittim(muameleciye vermedim kendim hallederim dedim elimiz kalem tutuyo Allah'a şükür.Muameleciler 120 kağıt fazladan alıyo yuuhhh be bu ne kar)Belgeleri hazırladım polise verdim,Polis 26 Tl dedi(biliyodum fiyatı zaten) ok dedim verdim.Polis cezadan hiç bahsetmedi ben de dedimki satış yapalı 1 ayı geçti ceza yok mu?haa evt var dedi 81 Tl neyse verdim makbuz vermedi makbuz dedim Pazartesi ruhsatı almaya geldiğinde veririz dedi.Şimdi şunu sormak istiyorum:1.)Ben bu cezayı hiç bahsetmesem sonra karşıma çıkarmıydı? 2.)Polis bu ceza parasını makbuz da kesmeyip cebe indirdi ve p.tesi ben makbuz isteyince yok ben öyle para almadım senden diyebilir mi? Aslında işimi sıkı takip eden biriyim ama işte insanın bazen basireti bağlanıyor.Arkadaşlar bi okuyup yorumlarsanız sevinirim.Teşekkürler

O Ceza Karsina Cikar
Polİsİn Oyle Bi Sey Yapacagini Zannetmiyorum Cunku Senin Satisi Aldigin Tarihle Tescİlİ Yaptirdigin Tarih Arasinda 1 Ay Gectigi Icin O Ceza Makbuzunu Dosyana Ilistirmesi Lazim

bencede korkmana gerek yok ruhsatı almaya gidince anlatırsın olayı bişe olmaz

Bişey olmaz sen rahat ol ...

Sağolun arkadaşlar.Yalnız bu makbuzu dosyaya koyup koymadığını nasıl anlayacaz.koymadıysa sonra başımıza çıkar falan.Onu nasıl kontrol edecez.

Makbuzu isteyeceksin görmeden kabüllenme.;)

kurt.ibrahim' Alıntı:
Makbuzu isteyeceksin görmeden kabüllenme.;)
+1987

ben noter satışından sonra 3 ay bekledim, (istediğim plakaya sıra gelmesi için) bir sorun çıkmadı; ama işlemleri yapacak polis tanıdığımdı plakanın gelmesi için beklememi kendisi önerdi. yani birileri isteyince bir şekilde kitabına uyduruyorlar.

halcon_negro' Alıntı:
Arkadaşlar ben arabayı alalı 2 aya yaklaştı.Ha bugün ha yarın derken devrini trafikten yaptıramadım.Neyse netten biraz baktım: noter satışından sonra 1 ay süre varmış geçerse cezası 81 TL yazıyodu.Neyse Devir işlemlerini yapmak için kendim Maltepe trafiğe gittim(muameleciye vermedim kendim hallederim dedim elimiz kalem tutuyo Allah'a şükür.Muameleciler 120 kağıt fazladan alıyo yuuhhh be bu ne kar)Belgeleri hazırladım polise verdim,Polis 26 Tl dedi(biliyodum fiyatı zaten) ok dedim verdim.Polis cezadan hiç bahsetmedi ben de dedimki satış yapalı 1 ayı geçti ceza yok mu?haa evt var dedi 81 Tl neyse verdim makbuz vermedi makbuz dedim Pazartesi ruhsatı almaya geldiğinde veririz dedi.Şimdi şunu sormak istiyorum:1.)Ben bu cezayı hiç bahsetmesem sonra karşıma çıkarmıydı? 2.)Polis bu ceza parasını makbuz da kesmeyip cebe indirdi ve p.tesi ben makbuz isteyince yok ben öyle para almadım senden diyebilir mi? Aslında işimi sıkı takip eden biriyim ama işte insanın bazen basireti bağlanıyor.Arkadaşlar bi okuyup yorumlarsanız sevinirim.Teşekkürler

Kardeş eğer yılbaşından önce yaptıysan bu işi 101 yılbaşından sonra yaptıysan 108 ytl ödemen gerekir. 20/1- e maddesi gereğince bu ceza peşin ödenir. 81 ytl diye bir ceza yok ruhsatını almaya gidince makbuzunu da iste lütfen eğer dosyanda kalacağını söylerse sana makbuzunu göstermesini iste:good:

makbuzun fotokopisini çektireceğim dosyaya koymadan çektireyim dersin, her ihtimale kaeşı da fotokopisi sende durur

Geri