araç çalışırken sanki zincir sesi geliyor - opel astra 1.3 cdti

Receb kardeşim,
hala mimlisin ve yazılanlara inanmıyorsun,zincir sesi değil o,sincir tam tersi ısnınca ses yapar traktor sesi gibi bir nevi, kontağı kapatıncada ses gelir motordan şıkırdama.
BU ses kasnak sesi ya şarj ya gergiikayış ama asla zincir değil

o gır gır sesinin yanında çıkan bir ses daha var o gergi rulmanından dolayı çıkıyor. iki parça halinde satılıyordu galiba onlar, hem kasnak hem bilyaydı galiba tam hatırlamıyorum. arkadaşın dediği gibi su fLn döksen kesilir o ses ama kuruduğunda gene tekrarlar :=)

Son düzenleme:
su döktüğümde seste azalma oluyor ama 1dk sonra tekrar başlıyor

bu durumda kayışta mı sıkıntı vardır

hayır üstte yazdım o kayışa bağlı olan gergi rulmanından dolayı oluyor o ses.

anladım arkadaşlar, teşekkürler

Opel Astra H V Kayış Gergi Rulmanı 1.3 dizel / ABA markası 12 tl
Opel Astra H 1.3 Dizel V Kayışı Klimalı / Continental markası 20 tl

32 tl üzerine kaç lira işçilik alırlar ikisini de değiştirtmeyi düşünüyorum. zor bir işlem değildir sanırım, ufak şehirlerde de motor tamircileri takabilir mi

anladım arkadaşlar, teşekkürler

Opel Astra H V Kayış Gergi Rulmanı 1.3 dizel / ABA markası 12 tl
Opel Astra H 1.3 Dizel V Kayışı Klimalı / Continental markası 20 tl

32 tl üzerine kaç lira işçilik alırlar ikisini de değiştirtmeyi düşünüyorum. zor bir işlem değildir sanırım, ufak şehirlerde de motor tamircileri takabilir mi
bukadar araştırmışken ustaya sormadan parça almanız şaşırttı beni :)

işlem gerçekten basit ama ustanın ne isteyeceği belli olmuyor, daha önce iş yaptırmadığın birisine gideceksen işe başlamadan fiyat sormalısın. motor ustaları bu işi halleder.

bir de internetten aldığın fiyatlara göre bulunduğun şehirde alacağın fiyatlar farklı oluyor mutlaka.

yok daha almadım, henüz araştırmayı tamamladım
parça fiyatından geçirmesinler diye hesaplıyorum :)

allahtan arızanız küçük meblalarla halledilecebilecek bir arıza.
allah muhafaza ama siz motor filan yaptırma gibi bir arızayla uğraşmış olsanız demekki 2 seneye ancak araştırmaları bitirip işe girişebileceksiniz. :)

:D :D aynen öyle

Geri