araç çalışırken sanki zincir sesi geliyor - opel astra 1.3 cdti

triger kayışlı ise:
eskime belirtisi göstermeden bir anda kopar, değişim periyodu "kayış imalatçısına göre" 60 ya da 90 bin kmdir. kayış sıcak-soğuk değişimlerinden etkilenir. üzerine yağ gelmesi durumunda kauçuk hızla bozulur.

zincirli sistemlerde beklenmeyen kopma görülmez, kayışa göre en az 2 kat daha uzun ömürlüdür. zaten yağlama sistemiyle çalışır. ne kadar düzgün yağlama varsa o kadar uzun ömürlü olur.

zincirli hyundai dizel motorlarında 250 bin kmde değişiyor. hiç zincir değişimi yapılmadan 400 bin km giden araçlar bilinir.

evet trigerin şakası olmaz ama boş yere erken değişim yapmayın. en son gönderilen videoda benzinli motorun kamyon gibi olan gürültüsünü gördünüz. bu kadar gürültü yapacak kadar boşluk yapan zincir bile KOPMAZ.

zincir; pisliğe, yağsızlığa ve şoklara karşı en dayanıklı aktarma organıdır.

her 10 bin kmde bir yağ değişimi yapıyorsanız, zincirinizin çok bollaşması durumunda zaten ustanız size değişim gerektiğini söyleyecektir.

benim bildiklerim böyle.

Şmdi benim anlamadığım herkes zincir seti diyor. Ama benim düşüncem yanlış mı kayıştan değil mi problem?

sesi dinlemeden anlamak ve kesin teşhis koymak zaten çok zor. dediğiniz gibi kayıştan da olabilir. kayış gerdirme rulmanlarından birisi dağılmışsa yine ses gelir.

yarın hd olarak videoya çekip koyacağım arkadaşlar. aynen zincir dönüyormuş gibi ses geliyor kayışın olduğu yerden

inşallah v kayışındandır, yoksa çok masraflı olacak

yarın hd olarak videoya çekip koyacağım arkadaşlar. aynen zincir dönüyormuş gibi ses geliyor kayışın olduğu yerden

inşallah v kayışındandır, yoksa çok masraflı olacak

beklemedeyiz sonuç yada video ?

işlerimden dolayı yapamadım, bu sabah ekliyorum

bilya yada kayış sesi zincir kesinlikle değil

Geri