Ynt: araç bakımı uygulamaları videolu anlatım
Maşallah Maşallah ....
ttt35 link' Alıntı:Bende tecrübelerimi paylaşmak isterim.Öncelikle aracı aldığımdan beri kendim çift kova yöntemiyle yıkıyorum bi kaç sefer serviste ve sonaxta yıkandı o kadar.Hafta sonu genel bir temizlik yaptım bir haftadır yıkanmıyordu.İç dış motor detaylı bir temizlik yaptım.Tek başıma yaptığım için fırsat olmuyor foto çekimine bir daha ki sefere detaylı foto çekip paylaşacağım.
Kullandığım malzemeler şöyle;
Microfiber eldiven: Meguiars Wash Mitt
şampuan : Sonax Turuncu. az kaldı bittiğinde Meguiars Sarı şampuna geçeceğim.
Kurulama bezi: Uber Blue
Wax:Meguiars Ultimate Quick Wax. Aracı kuruladıktan sonra uygularım.Silmek İçin : 3M Wax Silme Bezi.
Lastikler için: Meguiars Endurance Parlatıcı Jel
Dış Plastikler İçin: Meguiars Ultimate Protectant. ( Meguiars Sarı Pedle uyguluyorum.)
Krom Yüzeyler için: Meguiars NXT All Metal Polish . ( Meguiars Sarı Pedle uyguluyorum. ardından microfiber bezle siliyorum.)
Camlar: Naisol GlassShield uyguladım.bakalım sonucunu göreceğiz yağmur yağdığı zaman.
Torpido ve plastik aksam: Atas Vinet, Koruyucu olarak 303 Protectant( Tozlanmayı engelleyici UV korumalı) ( Direk yüzeye sıkmıyorum.Beze sıkıp uyguluyoum.)
Bez: Pamuklu bez
Detay fırçaları
Deri Kısımlar için: Meguiars Cold Class Rich Deri Temizlik ve Bakım (Meguiars Sarı Pedle uyguluyorum.Pede döküp yüzeğe yediriyorum.)
Kumaş Yüzeyler için: Atas Vinet Köpük + Sonax Microfiber İç Temizleme Eldiveni ( Köpüğü koltuğa sıkıp hemen arkasından micfiberle siliyorum. Leke iz kalmıyor )
Araç Süpürgesi: Black&Decker ADV 1220. İşimi görüyor. Önce koltukları süpürüyorum.ardından aracın tabanını süpürüyorum.Kış döneminde lastik paspas kulladığım için onları fırçalayıp yıkıyorum.
u]Motor İçin:[/u] Microfiber beze vinet i sıkıp motor bölümünü siliyorum.
Koku : California Scents Golden State Delight.
Bu da kurulamaya geçmeden bir foto çekmiştim.
[img=800x450]http://i.hizliresim.com/eXlkpo.jpg[/img]
Maşallah Maşallah ....