Araç anahtarı manuel olarak kapıyı açmıyor

kaybedenlerden

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ben aracı 2. el almıştım, alırken aracın yedek anahtarı yoktu. Orijinal anahtar ise kumandalı. Alırken hiç fark etmedim aslında alırkeni geç aldıktan 3 ay kadar sonra aklıma kapıyı kumandayla değil de manuel açmak geldi.
Anahtar kapıyı açmıyor. Çalışmasında kontakta ya da kumandayla açmasında sorun yok ama kapıyı anahtarla açmak istediğimde kapı açılmıyor yani anahtar hiç dönmüyor. Sizce sorun ne? Servise gösterdiğimde (aracı alırken) kapının sökülüp yapıldığını ama değişmediğini orijinal olduğunu söylemişti.

ben aracı 2. el almıştım, alırken aracın yedek anahtarı yoktu. Orijinal anahtar ise kumandalı. Alırken hiç fark etmedim aslında alırkeni geç aldıktan 3 ay kadar sonra aklıma kapıyı kumandayla değil de manuel açmak geldi.
Anahtar kapıyı açmıyor. Çalışmasında kontakta ya da kumandayla açmasında sorun yok ama kapıyı anahtarla açmak istediğimde kapı açılmıyor yani anahtar hiç dönmüyor. Sizce sorun ne? Servise gösterdiğimde (aracı alırken) kapının sökülüp yapıldığını ama değişmediğini orijinal olduğunu söylemişti.

Usta belki uzun zamandir kullanilmadigindan dolayi olmustur. Anahtar deligine WD 40 diye adlandirilan sprey alip puskurtsen belki sorunun gider.

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

WD 40 çok fazla sıkmayın, hafifçe sıkın, eğer gene açıp kapatmazsa boşuna uğraşmayın, belki içinde pislik, kırık bir parça falan vardır (bu arada aynı anahtar bagajı açıp kapatıyor mu?)

Bagaj kapisi anahtarli degil. Peki bu wd 40 denilen spreyi nereden temin edebiliriz?

Her yapı markette bulabilirsin. wd-40 dersen herkes gösterir.

sorun ile ilgili bilgim yok fakat wd 40 ile ilgili uyarım olacak.
nerde bir sıkıntı varsa wd 40 sıkıyorum. bikaç senedir kullanırım. mutfaktaki ankastre ürünlerin üzerindeki yağı çözmekten, açılmayan cıvatalara, elektronik ürünlerin ne derdi varsa hemen sıkarım wd 40ı. :) hatta bir ara motor temizliği bile yaptım (plastik aksamlardaki yağları çıkartmak için)
öyle çok kullanırım ki hasta olsam boğazıma sıkacam :)
yalnız ürünle ilgili bir uyarım olacak.
sıkacağınız yer normal makine yağı ile yağlanması gereken bir yer ise bu ürün ordaki yağı söküp atıyor. kendi başına yağlama özelliği var fakat makine yağı gibi değil.
ben aracın kapı menteşelerine daha rahat çalışsın diye sıkmıştım. ilk 3-4 gün bir şey olmadı fakat sonraları eski yağ tamamen gittiğinden kapılar daha zor açılır oldu
kapılara sıkmadan önce bagaj amortisörlerine sıkayım dedim. (kapak tam kalkmıyordu yarıda kalıyordu. rahatlar daha hızlı kalkar dedim) hepten rahatladı amortisör bırak bagaj kapağını kaldırmayı elimle kaldırınca bile tutamaz hale geldi ve yenileme zorunda kaldım.
en son vites kolunun altındaki yuvaya sıktım. yine ordaki gres yağını söktüğünden daha kötü oldu, yine gresledim :)
anlattıkların kötü tarafları ama o kadar işe yarar bir şey ki her yerde kullanayım derken yersiz kullanımlardan ötürü sıkıntı çıkartabiliyor.
kontak içine sıkarken az sıkın, bol bol sıkarsanız kontak içinde hiç yağ bırakmaz.

öyle çok kullanırım ki hasta olsam boğazıma sıkacam :).
:bir:

Bende aldığımda farketmemiştim anahtarn açmadığını. Bi çiligir ustamla görüştüm getir hallederiz dedi. Götürdüm 1 saate halletti. 2 sene önce 40 tl mi ne ödemiştim. İçindeki yaylı tırnaklardan 2 tanesi kırılmıştı değiştirdi sorun gitti.

teşekkür ederim yardımlarınız için. ilk etapda wd40 alıp denedikten sonra sonuç alınmazsa son arkadaşın dediği gibi çilingire götürmeyi düşünüyoru. zaten bu ay içinde aracı servise götürüp ön fren disk ve balataları değiştirecem belki sanayidekş usta da bi çözüm bulabilir.

Geri