arac alıp satmak ve vergisi hakkında?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan metin_7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

metin_7

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar dun aksam duydum oto sanayıde babama komsu bır usta sureklı arac alıp satıyormusss 5 yıl önce baslamıs bu işe hem dukkanını kurmus hemde gelır kaynagı bulmus kendıne ve ıkı gun önce malıyeden sanırsam bır mektup gelmıs ve vergı kacakcılıgı ile ilgili 64 mılyar arac alıp satmaktan vergısı bulunuyormus ıste muddet vermısler ödenmezse hacız fln gelıcek dıye aklınızda olsun 1 yıl ıcınde ıkı uc defa arac alıp satmak normal galerıcılıge gırdıgı ıcın vergısı oluyormus bende dedım sızlerede söylıyeyımde ılerde basınız agrımasın.

Devlet insanların sandığı kadar aptal değil. Araçları her seferinde üzerine alıp sonra satıyorsa bir müddet sonra maliye duruma el koyuyor. Vergisiz kazanc elde etmeye çalıştığını anladığı için direkt araçların üzerinden verigiyi bindiriyor

Aynen öyle Yılda en fazla 3-4 araba alıp satabiliyorsunuz.Neyse benim için sorun yok.Yaşımın dolmasına 1 ay var.
Şöyle bir hesap yaptım yılda 5 6 araba değişiriz gibime geliyor.3 tane babam 3 tanede ben alıp satarsam sorun yok :D :maden:

Son düzenleme:
Zaten galerıcıler de bu durumu bıldıklerınden satın aldıkları aracın sadece satma vekaletını alıyorlar boylece vergıden yırtıyorlar..

aynen öyle son zamanlarda hep vekaletle alıyorlar araclarıı cakallar yaa devlette nerden para kazanayım dıye bakıyor yaa hıc mıllet ndn bu yollara basvuruyor demıyor ne kadar bencıl bır turkıede yasıyoruz ne hale getırdıler vatanımızı yazıklar olsun yaa

Çok yerinde bir karar. Ben bakkaldan aldığın 3-5 paralık temel gıdaya bile anında vergi veriyorsan bu tür kaçak ticaret yapanlar neden vergi vermiyorlar? Korsan taksicilik yapmak suç olduğuna göre korsan galericilik yapmakta suçtur (hatta her türlü korsan ticaret suçtur). Vekalet ile araç alım ve satımına sıcak bakmayın. Dün trafik şubesindeydim, bu tür de alım satım yapıp mağdur olan vatandaşlar vardı, görevliler bunlara yardımcı olmak yerine çare olarak savcılığı adres olarak gösteriyorlardı :). Güldüm çünkü bu uyanıklar savcıya gidip ne diyecekler? Biz uyanıklık yaptık ama şimdi, mağdur olduk, bizi kurtarın mı diyecekler. Hele biri vardı ki hali tam evlere şenlikti. Aracını 1990 yılında vekaletle satmış alan adam/adamlar şimdiye kadar hiç vergi yatırmamışlar, eski sahibine çıkarılan borç 5.700 TL+faizler. Uyanıklık edip aracım çalındı dedi, polis de çalındı da neden 22 yıldır hırsızlık ihbarında bulunmadın diye sordu. Borç ödenmediği için hiçbir işlem yapmıyorlar (çalıntı ihbarı, trafikten düşürme, çekme belgesi alma gibi işlemleri yapmıyorlar).

arkadaslar yılda 5 araca kadar serbest dıye bılıyorum

Bence o kadarı bile fazla ya neyse ;)

bencede fazla savas abı ama zaten o ısı yapanlar kac 5 arac alıp satıyolar oglunun ustune esının ustune kızının ustene desek 20 arac yapar zaten :D

Yılda 3 araç başka bir forumda sadece kendıne uzerıne ama aılesıne aıt olan aracları sıkıstıkları ıcın 2 ay ıcınde sattıgından 5000 lira vergi çıkarmışlar en son cocuk ordan oraya kosturuyordu yazık. Kurunun yanında yaşta yanıyor.

Geri