bende sınır yılda 3 araç diye biliyorum, birde 3-5 gibi sayı az olduğu zaman direk vergi çıkartmak yerine önce konuşmak için çağırıyorlar diye biliyorum.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
bende sınır yılda 3 araç diye biliyorum, birde 3-5 gibi sayı az olduğu zaman direk vergi çıkartmak yerine önce konuşmak için çağırıyorlar diye biliyorum.
Çok yerinde bir karar. Ben bakkaldan aldığın 3-5 paralık temel gıdaya bile anında vergi veriyorsan bu tür kaçak ticaret yapanlar neden vergi vermiyorlar? Korsan taksicilik yapmak suç olduğuna göre korsan galericilik yapmakta suçtur (hatta her türlü korsan ticaret suçtur). Vekalet ile araç alım ve satımına sıcak bakmayın. Dün trafik şubesindeydim, bu tür de alım satım yapıp mağdur olan vatandaşlar vardı, görevliler bunlara yardımcı olmak yerine çare olarak savcılığı adres olarak gösteriyorlardı. Güldüm çünkü bu uyanıklar savcıya gidip ne diyecekler? Biz uyanıklık yaptık ama şimdi, mağdur olduk, bizi kurtarın mı diyecekler. Hele biri vardı ki hali tam evlere şenlikti. Aracını 1990 yılında vekaletle satmış alan adam/adamlar şimdiye kadar hiç vergi yatırmamışlar, eski sahibine çıkarılan borç 5.700 TL+faizler. Uyanıklık edip aracım çalındı dedi, polis de çalındı da neden 22 yıldır hırsızlık ihbarında bulunmadın diye sordu. Borç ödenmediği için hiçbir işlem yapmıyorlar (çalıntı ihbarı, trafikten düşürme, çekme belgesi alma gibi işlemleri yapmıyorlar).