Arabanızı nasıl temizliyorsunuz

pirim oto yıkamayı arıyorum evden gelip alıyolar özel bi makinayla önce üzeri köpük kaplanıyor sonra basınçlı su ile yıkanıyor durulanıyor vs ... daha sonra cila atıyolar parlatıp eve geri getiriyolar :)

Lastik parlatıcım bittiği için bende arap sabunu kullanıyorum lastiklere ve kapı çıtalarına herhangi bi beyazlatma ile karşılaşmadım..havalar düzelmediği için cila atmıyorum çünkü her gece çiğ oluşuyor ve sabah kalktığımda arabanın üzerinde su benekleri oluşuyor

Son düzenleme:
ya bitane jant parlatıcı vardı pek bi işe yaramıyodu dün bitirdim attım zaten arap sabunu beyaz leke falan kesinlikle yapmıyor ama kaportaya kesinlikle sürmem arabayı benden başkasının yıkamasını istemi,yorum ama babam bazen yıkatıyor onada uyuz oluyom hele fırçayla yıkamıyolarmı güneş bir vuruyor kaportaya kılcal çizik dolu fırçadan dolayı :(

için loc lu suyla acaip temizliyorum :D sonra dışınıda plastik bahçe hortumuyla bi temizliyom okadar fazla ayrıntıya gerenk yok :)

önemli olan içinin temizliği

Önemli olan aslında içinin temizliği haklısınız.

Dışı için benzinliğe giriyorum ahbabım yıkamacaya iyice tembihliyorum çamurluğuydu arabanın altıydı . Kendi deterjanımı kullandırtıyorum sonax turuncu , yıkamayı yumuşak fırçasıyla yapıyor . Kuruyunca lastikleri parlatan bi fısfıs var blu coral mı ne onu püskürtüyorum oh mis.

hiç o kadar sabrım yoktur yahuu.veririm aracı yıkasınlar:)araç şampuanı+basınçlı su.yeter...

burak yapmışsın olm işte hepsini ama sakın jantalar herhangi bi madde temizleyici parlatıcı vs gibi bişey kullanıyım yada kullandırtma yıkamacıda felan yoksa seninde benim gibi eğer jantların kromsaa böleee yara kabuğu gibi soyulur eline verirler jantıı ben zorlan garantiden değişdim bunları aldım işte

nekadar doğru bilmiyorum ama krom jantlar için yada krom yerleri temizlemek için mermer tozu kullanılıyormuş yani mermertozu gayet iyi temizlermiş ama ben duyduğumu söylüyorum denemedim ama krom jantım olsa denerim..;) bana uyupta yapan olursa forumda güzel olup olmadığını bizimle paylaşırsa çok iyi olur...

her akşam kullansamda kullanmasamda arabayı yıkıyorum veya yıkatıyorum cilalı şampuan ve sünger yardımı ile yıkanıyor hatta bazrn yıkamacı sağolsun tanıdık kapanmaya yakın kendim yıkıyorum üçyolda :)

yakıt aldıktan sonra taznikli suyla yıkattırrım o bidaha gider bana bir hafta ..! içinide kendim makinayla çekerim sorada torpido felan silikon cila var onla silerim camları yanlız camsil sıktıktan sora gazete kağıdıyla silerim iz bırakmaz..!:good:

Geri