Arabamın Sol ön tarafından gelen ses

Askerin Emaneti

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar malumunuz olduğu üzere havaların serinlemesi üzerine camları kapatım rabayı öyle kullanıyoruz. Camların kapalı olması nedeniylede dışarının sesi kesildi aracın sesleri duyulmaya başladı.Akşam işten eve dönerken arabamın sol öntarafından fısssss diye ses geldiğini duydum.Ayağımı frene bastığımda ses kesiliyor, ayağımı frenden çektiğimde ses tekrar geliyor. Eve gelinceye kadar böyle devam etti.Sizden ricam daha önce böyle bir olayla karşılaşan oldumu? Acaba bu ses nereden gelebilir, konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

.

fren balatası olabilir. birtane sac takıyolar bitmeye yakın diske sürtüyor ses ypaıyor.

Yalnız bu ses araba hareket halinde yaptığı gibi, rolantide çalışırken de yapıyor.

Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan yokmu yardımlarınızı bekliyorum.

valla arkadaş bu ses çok değişik sebeplernden olabilir. illa şu denilemez görülmeden. eksoz patlaktır (orta susturucu), triger olabilir, vs..

Trigeri set olarak bir ay önce değiştirdim. Ayrıca ses sol taraftan geliyor.

sadece hareket halinde geliyorsa bende fren balatası diyecekdim , umarım çözersin problemi

fren diyaframından gelebilir

Hem hareket halinde hem de rolantide çalışırken geliyor. Arkadaşlar ayrıca bu fren diyaframı pahalı bir şey mi?

arkadaşım. aracının soğutma suyu haznesini kontrol et. eğer sol tarafta ise bir bak bakalım. içindeki su azalınca böyle sesler gelebiliyor. ya da ne bileyim, kapağı kaçırıyor olabilir. hazneye bağlanan borular kaçırıyor olabilir. bu ses motor çalışma sıcaklığına geldikten sonra yapıyorsa dediklerimin doğru olma ihtimali artıyor.

mesela araçta o sesin geldiği bir esnada rolantideyken, aç kaputu bak bakalım. kolay gelsin.

Son düzenleme:
Geri