arabama çarptılar

geçmiş olsun sıkmayın canınızı Allah beterinden saklasın

arkadaşlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.büyük ihtimal kaskodan halledeceğiz allah sizin başaınıza kaza vermesin selamlar saygılar

erenilter

bence sen adamla muhattab bile olma..! çarpanın muhtemelen ehileyeti yoktur yada el konulmuştur yada sigortasızdır. gelen trafik ekiplerine plakasını verdiysen ve ona göre tatanak tutulduysa hem karşıdakinin evine ceza gider hemde sigortasından faydalanma imkanın doğar..!

arkadaşlar, böyle durumlarda trafik polisi tutanak tutmaz. Polisin tutanak tutması için her iki tarafında olay mahallinde olması lazım. eskiler ne der hep, "kaza halinde haklıysan bir bahaneyle karşı tarafın ruhsatını al, polis gelene kadar idare et, verme"(tabi alabilirsen:)) ... tecrübeyle sabittir, birkaç sene önce böyle bir olay yaşadım hatta yanımda terörle mücadele polis arkadaşları vardı, birlikte karakola gittik, bize durumu izah edip tutanak tutamayacaklarını söylemişlerdi.

yapılacak şu;

-çarpıp kaçanı görmediysen kaskondan veya kendi cebinden karşılayacaksın.

-gördüysen/plakasını aldıysan şahitte bulup trafik mahkemesine gideceksin... uzun iş yani... işin bundan sonrasını arabayı sattığım için takip edemedim ama burda kaskonun devreye girmediğini biliyorum. kaskon aracını yapıyor, sen şahitlerin yazısı ve tek taraflı kaza tutanağını tutup, olay yeri kroki ve fotolarıyla trafik mahkemesinde müracat ediyorsun. mahkeme sonucunda karşı tarafın şuçlu olduğu sonucu çıkarsa, kasko poliçene hasarsızlık vasfını iade edip, yaptığı masraf için çarpana rücu davası açıyor. çok uzatmadım umarım:). geçmiş olsun bu arada.

geçmiş olsun Allah beterinden saklasın

bir duyulsa desene resmen vur kaça dönücek ortalık

öyle doktorum. zaten mahalle aralarında park halindeki araçlara sürtüp, dokunup kaçan acemi ve terbiyesizlerde bol...

çek sağa bekle diye adama çıkışmışsınız belki de korkup kaçtı....

geçmiş olsun...

trafik sigortası çarpıp kaçmalarda hasarınızı karşılamıyormu atıyorum evin önünde vurdular araca kaçtılar ozaman trafik sigortası bu hasarı karşılamazmı ?

gecmis olsun..ayni durum burda olsaydi vurup kacmaktan ehliyetine el konuldugu gibi cezayi da yer pasalar gibi vurdugu araci yaptirirdi.insallah Türkiyede de aynidir..

Geri