arabam kendiliginden sitop ediyor :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan atalip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
evet, o valf, rolantide veya ayağı gazdan çekince kapanması gereken yerde açık kalırsa motoru istop ettirir. ama bu durumda arıza ışığı yanması lazım. tıkanma durumunda arıza ışığı yanmaz ama o zaman da istop etmemesi lazım.

o arkadaşın söyledigi gibi sitop edince tüm ışıklar yanıyor arabyı çaıştırınca sönüyorlar
hani arabanın kontagını açarsında tüm ışıklar yanar sonra arabayı çalıştırınca sönerler
sitop ettiginde tüm ışıklar yanıyor sonra arabayı çalıştırınca sönüyor.

Son düzenleme:
kardeş bu sorun depodaki benzinin tamamına yakınını tükkettikden sonra oluşmuşsa dipteki pisliği çekmiş demektir bu durumda benzin filitren değişcek vectra b benzin filitresi fiyatı 40 tl civarı

benzin filitresini yağ filitresini değiştirdim benzin katıgı aldım ama sorun bir türlü çözemedim.
bende pislikten oldugunu düşünerek benzini hiç eksik etmedim yarıya gelince hemen fullardım ama yine sorun devam ediyordu olmassa EGR VALFİNİ temizledeyim sonuçu bildiririm arkadaşlar

Son düzenleme:
EGR valfini temizlettim sorun çözüldü arkadaşlar

GOLD OPEL servisi sağolsun

sorununu cozdugune sevindim ATALIP. gecmis olsun, ben bir sey sormak istiyorum, senin sorunun lambalara gelince stop etemsiydi galiba, bu sorun bende de bazen oluyor, her zaman degil. Ama bende bir sorun daha var, bazen stop etmiyor, araba oldugu yerde, ayagim frende (benimkisi otomatik), bekliyorum, rolanti yukseliyor, bosa atiyorum, rolanti 2000 devire cikiyor ve inmiyor, stop ediyorum ve calistiriyorum, normale donuyor. sende de boyle bir sey varmidi. acaba benimkisi EGR degilde rolanti ayarlayicisi mi.

Evet bir kaç sefer buna benzer sorunlar yaşadim ancak sorunu anlatayim
kardeşime araba kullanmasini öğretiyordum kardesimde bilmedigi için arabayi boğdu ve biryerde dakikalarca kalkiş yapmak için uğraşti ve yapamadi ben direksiyona geçtim ve arabayi çaliştirdim senin söyledigin gibi ben ayagimi gazdan çektim ama araba kendiliginden devir yükseldi bende bir kaç sefer arabayı bağirttim sorun çözüldü ama servis ile konuştugumda ise bana boğazdaki yağlari temizlemek gerektigini söylediler ama ben bişey anlamadim ondan sonrada zaten yapmadi kardes
ben egr temizletmeden önce kalkiş yaparken arabayi bağirttirarak yapiyordum çünkü araba gitmiyordu egr temizlettikten sonra rahat bir şekilde kalkiş yapabiliyorum. Geçmiş olsun fikret kardes umarim sorununda birazda olsa yardimci olmuşumdur.

cok tesekkur ederim kardes cevabin icin. bende de ayni, bu sorunlari yasarken, duble gaz yapinca kayboluyordu. demek ben de senin gibi EGR temizletecegim.
tekrar tesekkur ederim.

o problem bendede var bende bi baktırim egr ye saolun...

Bu egr denen parçanın temizliğinin maliyeti nekadar?Birde bu parça nerde bulunuyor ve temizliği ne ile yapılıyor?

Geri