arabam kendiliginden sitop ediyor :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan atalip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

atalip

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar arabamla giderken örnegin kırmızı ışıkta durmam gerek viteste iken hızımı düşürüyorum sonra debraja basarak duruyorum araba sitop ediyor. ancak yavaş gidince bu sorun olmuyor. biraz hızlanıp sonra yavaşlayınca bu sorun oluyor.
benzinde pislik var deyip benzin katıgı aldım ancak sorun çözülmedi hala devam ediyor.:sorry:

rolanti ayarına baktırdın mı?

arıza ışığı yanmıyor mu?

baktırmadım kardes rolantide çalışırken hiç bir sorun olmuyor 2000 2500 devirde kullansamda bişey olmuyor 3000 geçince bu sorun oluyor. o an arabayı bağırtınca sorun kalmıyor biraz zaman geçince tekrar oluyor rolantide olsa her zaman olur diye düşünüyorum.

herhangi bir arıza ışıgı yanmıyor

egr valfi temizlemek veya değiştirmek gerekebilir. benzin pompasından da olabilir yeterli basıncı oluşturuyor mu ölçtürmek lazım.

fiyatı hakkında bilgin varmı kardeş?

büyük ihtimalle EGR
Vectra B ninkini 6 ay önce 240 tl ye serviste değiştirdim

egr valfi modele göre değişri tabi ama birkaçyüz liralık birşey. ancak biraz hızlanınca oluyor demene baklırısa sanki pompayı andırıyo ama istop etme arızaları arasında egr tıkanması, boğaz kirlenmesi, benzin pompası, gibi birçok etken başta gelir. buji, ateşleme bobini veya şu an tahmin edemediğimiz şeyler 2. plandadır.

arkadaşlar arabamla giderken örnegin kırmızı ışıkta durmam gerek viteste iken hızımı düşürüyorum sonra debraja basarak duruyorum araba sitop ediyor. ancak yavaş gidince bu sorun olmuyor. biraz hızlanıp sonra yavaşlayınca bu sorun oluyor.
benzinde pislik var deyip benzin katıgı aldım ancak sorun çözülmedi hala devam ediyor.:sorry:

servise götür yaparlar:D

şaka bir yana abicim benim ilk aklıma gelende rolanti idi..
ama egr denince hak verdim..yani egr olma olasılığı bencede
yüksek..

Geri