Araba Yıkamak Yasak !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan masques
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
dünyadaki ender su rezervlerine sahip memleketim bu halde ise allah dünya ve özellikle afrikaya yardım etsin.

artık prof arıtma tesisleri kurup denizleri kullanır hale getirmeliyiz yoksa bu iş yürümez .

çiş bile evde damıtılabilirken deniz suyu hayli hayli damıtılırki malezyada kanalizasyonlar bile temiz suya çevrilebiliyor.

Allah'ın izniyle hiçbirsey olmaz inşallah

Sizin oralarda olmazda, Batı yandım ALLAH .
1980 li yıllarda bilim adamları 2000 yılını yağışların azalacağını,Türkiyenin zaman içinde batıdan başlayarak çölleşmeye doğru gideceğini ilan etmişlerdi yedi yıllık bir yanılma ile 2007 de başlamış oldu .Ozanman bu uyarıyı kimse önemsemedi. Tehlike şimdi kapıda. Yakında ülkede susuz bölgeleri afet bölgesi ilan etmezlerse şaşmamalı.
İnşallah Musa nın dediği gibi olur. Dualarımız bu yönde :(

evet arkadaşlar çok dikkat etmeli ve sarfiyatı önlemeliyiz. Sadece araba yıkama olayı ile değil. Mesela hergün duş alanlar vardır aramızda kesin. İşte bunlarında önüne geçilmeli haftada 2 kereye düşürülmeli tabi bunun ceza veya takibi imkansız gibi bunu herkez bilincine yerleştirmeli ki bunlarıda herşekilde aşmalıyız.

hocam 2de az yaw kokarız mazallah.3-4 iyi bence yaz günü

Hayır o degilde yıkamacılar ne yapıcak iş yapacakları zaman kapatılacaklarmı yanii:mad:

melih amca bi yöntemini bulcak dert etme samet:)kuyu suyu çekeceklermiş:)

geçen radyoda dinledimm!ne yapmamız gerektiği ile ilgilii!kaçıran musluklar tamir edilmedilii,sifonları gerekmedikçe kullanılmamalı (zorunluluk hali dışında)onun yerine 1-1.5 litrelik şaşallar bulundurupp onlarla suu dökülmesii,araba ve halı yıkanmaması,gerekmedikçe duş alınmamasıı(kimisi duş olayını alışkanlık haline getiriyo yaa günde bir),duş aralığını uzatmak ve duşta daha az su tüketmekk,bulaşıkları yııkarken daha az su harcamak vs.. daha yapmamız gereken bi çokk şey varda...bence bu konularda duyarlı olmamız lazım!daha dikkatli olmayaa çalışalım!mesela ben su sarfiyatı işine canım corsalarımı yıkamayıı vazgeçerek başladımm!:)

Son düzenleme:
aynı şey porsuk içinde geçerli

Şehir dışından su geleceğini söylüyorlar araba yıkamak için kuyulardan (kamyonlarla)...
İç-dış:20ytl yazarlarsa şaşırmayın valla...

kaçıran musluklar tamir edilmedili, sifonları gerekmedikçe kullanılmamalı (zorunluluk hali dışında) onun yerine 1-1.5 litrelik şaşallar bulundurup onlarla su dökülmesi,araba ve halı yıkanmaması, gerekmedikçe duş alınmaması (kimisi duş olayını alışkanlık haline getiriyo yaa günde bir), duş aralığını uzatmak ve duşta daha az su tüketmekk,bulaşıkları yııkarken daha az su harcamak vs.. daha biçok yapmamız gereken şeyler varda...bence bu konularda duyarlı olmamız lazım!daha dikkatli olmayaa çalışalım!

İşte bu kadar...

Global bir sıkıntıyla karşı karşıyayız, Görev başındaki Hükümetin veya ilgili kurumların hatalarından dolayı Barajlarımızda su azalmıyor, Küresel ısınmadan dolayı susuzlukla karşı karşıyayız...

Daha Bilinçli su tüketimi ile, sıkıntılı günleri atlatacağız İnşallah...

dünyadaki ender su rezervlerine sahip memleketim bu halde ise allah dünya ve özellikle afrikaya yardım etsin.

Arkadaşlar bu konuda büyük bir yanlış anlama ve bilgilenme var. Evet Türkiye'de su rezervleri var fakat olaya sadece su var olarak bakarak yanılıyoruz. O suyun zar zor karşılayabileceği kadar çok fazla nüfus ve kirlenme de var. Belki de inanamayacaksınız ama bizim suyumuzu kullanan suriyenin kişi başına düşen su miktarı türkiyeye çok ama çok yakın, aynı şekilde dandik yunanistanın kişi başına düşen su miktarı bizim üstümüzde. Zamanında çok değerli bir devlet büyüğümüz su nasılsa bol diye tankerlerle israile ucuzdan su satmıştı. Heralde onların enayi olduğunu falan sandı çünkü su aslında bedava ya biz öyle alıştık. Halbuki bizim satacak suyumuz olmadığı gibi neredeyse kullanacak suyumuzda kalmayacak. Elektrik benzin ve doğalgazdan sonra suyu da dışarıdan almaya başlarsak işte ozaman görün halimizi. Bence su problemi bizlerin naçizane çabaları ile değil devletin cesur akılcı ve kararlı politikaları ile çözülebilir. Sadece erozyonla türkiye her sene kıbrıs büyüklüğünde verimli toprağını kaybediyor. Biliyorsunuz seka, telekom, elektrik, tüpraş ve daha birçok kanımızla yapılan büyük yatırımlarımız satılıyor para nereye gidiyor peki? İşte madem satıyosun ozaman yerine adam gibi yatırım yapılması gerekiyor, en çokta enerji için. Hangi türde olursa olsun enerji için yatırım yapılması gerekiyorki şimdiki gibi en çok sahip olduğumuzu sandığımız suya bile muhtaç kalmayalım. Dünyadaki bütün bor madenlerinin %80 i gibi allah vergisi bir rakam topraklarımız içinde yer alıyor. Peki bora yönelik bir çalışmamız varmı? Hiç varmı?

Çok uzun yazdım şimdi kimse okumıcak ama içimi döktüm en azından. Okuyanlara teşk.

arabalar degil de ilerde biz yıkanamazsak napıcaz bi düşünün...

Geri