Araba çekişten düşüyor

muhammedg

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Araba normal giderkendevşr düşüyor ve yavaşlıyor göstergede arıza lambası çıkıyor. Obd2 ile hata kodlarına baktım. İki tane hata buldu.P2138,P2544.Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.Yaklaşık 2 ay önce aynı hatayı vermişti boğaz kelebeğini temizlemiştim.Yine yaptı.Araba 1.4 corsa d 100 beygir lpg+benzin.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250519-162052.webp
    Screenshot_20250519-162052.webp
    76.8 KB · Görüntüleme: 10
P2544 için bir bilgim yok ama P2138 gaz pedalı ile alakalı içindeki 2 sensör voltajı uyumsuz çalışıyor senin bu devir düşürmede ondan oluyor Ecu güvenlik amaçlı gaz kesiyo devir düşürüyo

Şöyle yap gaz pedalını sök bi wd40 sık kontak kapalıyken bide kontak spreyi ile temizle

Takınca düzelirse problem yok ama sorun devam ederse ikinci el veya sıfır pedal alıcaksın

Bu arada boğaz kelebeği ile alakası yok gaz gitmeden önce yaşanıyor bu sorun

Bu arada bi an önce yap bu sorun yolda bırakır adamı

P2544 için bir bilgim yok ama P2138 gaz pedalı ile alakalı içindeki 2 sensör voltajı uyumsuz çalışıyor senin bu devir düşürmede ondan oluyor Ecu güvenlik amaçlı gaz kesiyo devir düşürüyo

Şöyle yap gaz pedalını sök bi wd40 sık kontak kapalıyken bide kontak spreyi ile temizle

Takınca düzelirse problem yok ama sorun devam ederse ikinci el veya sıfır pedal alıcaksın

Bu arada boğaz kelebeği ile alakası yok gaz gitmeden önce yaşanıyor bu sorun

Bu arada bi an önce yap bu sorun yolda bırakır adamı
Hocam dediğini yaptım.Teşekkürler.Bakalım şimdi bekleyeceğim tekrar yapıp yapmayacağını.

• Beğen
Tepkiler: kerem_
Hocam dediğini yaptım.Teşekkürler.Bakalım şimdi bekleyeceğim tekrar yapıp yapmayacağını.
Arabada anahtar işareti yanıyor mu arıza verince bir de bu işareti verdiğinde gaza bastığında dair sanki hiç gaz yemiyor gibi oluyorsa krank mil sensörüne baktırabilirsin

Geri