antifiriz hakkında, vectra b

Tipanin resmini ekliyorum

tipa bu plastik triger tarafindan ic taraftan bakarsan radyatörün,altda tiba göreceksin
url

Son düzenleme:
url

Selim abi tecrübelerini konuşturmuşsun helal olsun abim bende kısa zaman içinde söylediğin noktaya bir bakayım var mı böyle bir tıpa.

benim merak ettiğim şu, benim araçtaki kırmızı antifrizi boşaltıp yerine mavi koysam ek yerlerindeki kaçırmalar kesilirmi? çünkü patlak kırık çatlak bişe yok.. ek yerlerinden çok az kaçırıoyor.

benim merak ettiğim şu, benim araçtaki kırmızı antifrizi boşaltıp yerine mavi koysam ek yerlerindeki kaçırmalar kesilirmi? çünkü patlak kırık çatlak bişe yok.. ek yerlerinden çok az kaçırıoyor.

aracın fabrika çıkışı kırmızı mı mavi mi ben olsam ona göre koyarım birde radyatör tamir edici sıvılar vardı sanırım onunla da kaçakları gideririm

Mustafa Athapot hortumu değiştirmekle başla bence.

antifirz değişimi kaçakları gidermez,ahtapot hortumda sıkıntı var sanırım yalnız değişirseniz mutlaka orj.kullanın...

aracım dediğim gibi 2001 vectra b 1.6
castrol mavi antifiriz aldım 3 lt.Az önce değiştiricektim suyu, fakat radyotör tahliye valfini bulamadım, kaputu açıp radyatöre önden bakıldığında, radyatörün sol tarafında ortada bir müşür var acaba o mu dedim müşürü çıkardım fakat hiç bişi olmadı müşürün takıldığı yeri de mi çıkartmam gerekiyodu, vectra b de radyatör suyunu nasıl boşaltabilirm

edit cevap aşşağıda

Son düzenleme:
aracım dediğim gibi 2001 vectra b 1.6
castrol mavi antifiriz aldım 3 lt.Az önce değiştiricektim suyu, fakat radyotör tahliye valfini bulamadım, kaputu açıp radyatöre önden bakıldığında, radyatörün sol tarafında ortada bir müşür var acaba o mu dedim müşürü çıkardım fakat hiç bişi olmadı müşürün takıldığı yeri de mi çıkartmam gerekiyodu, vectra b de radyatör suyunu nasıl boşaltabilirm

hala suyu boşaltamadıysanız kendi yöntemimi söylüyorum,

yedek su bidonuna giren 2 adet ince hortum var önden bakınca sağdaki hortumu çıkarın bu hortum camsuyu bidonunun oradan geçiyor oradan kurtarıp aracın dışına ön tampondan aşağıya sarkıtın yedek su bidonunu kapağını da açın tabi bu işlemler yapılırken motor soğuk olsun su akışının başladığını göreceksiniz su akışı kesildiğinde soğutma suyununu %90 civarı boşalmış olacak yedek su tankından üflemek sureti ile basınç uygulayarak kalan suyuda boşaltın,imkanınız varsa bahçe hortumunu yedek su tankına koyarak iyice sistemi yıkayın,yeni antifirizi dışarıda karıştırın örneğin 5 litrelik su bidonuna 3 litre antifiriz ve 2 litre SAF SU ekleyerek karıştırın imkan varsa bomometre ile ölçüp o şekilde aracınıza ekleyin..

her yiğidin yoğut yeyişşi farklıdır,benim yoğurt yiyişimde bu şekilde:D

Son düzenleme:
bunun bir videosu vardı youtubeda, ama motorun çalışması gerekmiyor mu boşalması için?

http://www.youtube.com/watch?v=kOHno87Frw0

Geri