antifiriz hakkında, vectra b

sorun çok yok ya, antiftizin geçtiği nerdeyse tüm hortumların ek yerlerinde kaçırmalar var.. :D ahtapot, lpg hortumları falan

aynen aynen ne kadar boru bağlantı hortum varsa sızdırıyor halbuki daha 2 ay önce üst kapak contasıyla hepsi yapılıp mavi antifiriz konulmuştu :D bugunde bi ilk yaşadım kaloriferde veriştirdi paspas su oldu sonra kesti ...Ama inanın araçta annem vardı normalmiş gibi anne ayağını kenara çek şu bezide at üstüne dedim annemde alıştığından tek soru sormadı :D

olması gereken g34 yani kırmızı idi...:D

6 sende iki kere ben değiştirdim hep mavi kullandım birde fabrikanın koyduğu toplamda 3 kez renaultnun önerdiği oydu hiçbir sorun olmadı şimdi yeni sahibin de oda alınca değiştirmiş maviyle hala sorun yok corsa da kırmızı kullanılmış bu baharda değiştiricem fabrika kırmızı koymuş gmnin kırmızı antifirizini kullanıcam bence yıldansa fabrikanın ne koyduğuna bakmak gerekir:D

aracım dediğim gibi 2001 vectra b 1.6
castrol mavi antifiriz aldım 3 lt.Az önce değiştiricektim suyu, fakat radyotör tahliye valfini bulamadım, kaputu açıp radyatöre önden bakıldığında, radyatörün sol tarafında ortada bir müşür var acaba o mu dedim müşürü çıkardım fakat hiç bişi olmadı müşürün takıldığı yeri de mi çıkartmam gerekiyodu, vectra b de radyatör suyunu nasıl boşaltabilirm

takviye bidonu kapagini ac sonra radyatör alti kalin giris hortumunu sök bosalt....aman ha cevreciligi unutmayalim altina legen kova koyun :) ülkemiz hepimizin gelecek nesillerimizin temiz icme suyuna ihtiyaci var arkamizdan beddua almayalim

takviye bidonu kapagini ac sonra radyatör alti kalin giris hortumunu sök bosalt....aman ha cevreciligi unutmayalim altina legen kova koyun :) ülkemiz hepimizin gelecek nesillerimizin temiz icme suyuna ihtiyaci var arkamizdan beddua almayalim

selim abi, zaten motordaki su antifirizsiz çeşme suyu:) ama ben yine de suyun kirini görmek için bidona boşaltıcam suyu, iki tane kalın boru var biri radyatörün sol üst kısmında termostata giden kalın boru diğer kalın boruda radyatörün sağ tarafında ama altta değil ortada, bahsettiğin kalın boru bu mu? ve onada penseyle ulaşıp çıkarmakda biraz uğraştıracak gibi.

Canim radyatörün en altinda giren hortumu kelepcesini gevset cek akit suyu, hepsi bu

Canim radyatörün en altinda giren hortumu kelepcesini gevset cek akit suyu, hepsi bu

en altında hortum yok işte, aynen resimdeki radyatör, kalın hortum girişi üst tarafta diğeri radyatörün diğer tarafında ortada

Son düzenleme:
su anda resime göre sol taraftaki hortum girisi yandaki alt tipayi sök

beyaz olan tıpa mı

ama ben yine de suyun kirini görmek için bidona boşaltıcam suyu,

Ben de buna niyetlenmiştim, hatta antifrizli suyu kesinlikle hiçbir yere dökmeyip toplayıp yağ atığı gibi saklamak lazım. Ama gel gör ki hortum, tahliye musluğu, kova falan derken her yer su ve antifriz oluyor :)

Geri