antifiriz hakkında, vectra b

aynen yaklaşık 6 lt ve saf su kullanıcam fakat benim yine kafam karıştı.Nette araştırıyorum kimisi kırmızı kimisi mavi antifiriz demiş.Karasız kaldım, sonrasında motorda ekstra masraf çıkarsın istemiyorum

2000 model e kadar mavi silikatlı, sonrası için kırmızı antifiriz kullanılır..

aracınızın model yılı ile uyumlu ise castrol radicool (mavi) öneririm düşük seviyede silikat içerir,

2000 model e kadar mavi silikatlı, sonrası için kırmızı antifiriz kullanılır..

ama istenirse 2000 sonrasına da mavi konulabiliyor değil mi?

Şunuda ekleyeyim 2000 e kadar olana araçlar mavi antifiriz G-48 kullanıyordu ya işte bu mavi antifirizler silikatlı olduğundan 2001 ve sonrasına uygun değil uygun olan G-34 organik asit teknolojisi olan kırmızı antifiirizdir, demek oluyorki silikat bu 2001 model ve sonrasına yararlı bi nane deği:)

ben şimdi benim araçtaki kırmızı antfrizi boşaltıp tamamen mavi olandan koysam bu sorunlar düzelirmi :D

Şunuda ekleyeyim 2000 e kadar olana araçlar mavi antifiriz G-48 kullanıyordu ya işte bu mavi antifirizler silikatlı olduğundan 2001 ve sonrasına uygun değil uygun olan G-34 organik asit teknolojisi olan kırmızı antifiirizdir, demek oluyorki silikat bu 2001 model ve sonrasına yararlı bi nane deği:)

benim 2006 model 0 arabamda fabrika mavi antifiriz kullanmıştı

ne gibi sorunlar var araçta ?

sorun çok yok ya, antiftizin geçtiği nerdeyse tüm hortumların ek yerlerinde kaçırmalar var.. :D ahtapot, lpg hortumları falan..

burdaki özel servise gittim, ahtapot hortumlar değişimi vs için 600e yakın masraf çıkardı. bunun içinde orijinal gm hortum, emme manifolt contası ve işçilik olduğunu söyledi..

Son düzenleme:
Geri