antalyada turizm bitmiş!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan grattis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
özellikle ruslar 4 yıldızlı otele 30 dolara geliyorlar 5 yıldızlı otellere ise 40-45 dolar ve hiç otelden çıkmadan tatilini bitiriyorlar aynı otellere kendi vatandaşlarımız gittiğinde fiyat %40 civarında artıyor yani hem piyasa ölüyor hemde kendi vatandaşlarımızı bu nimetlerde yararlanamıyor :((

sadece Ruslar için değil Tur'larla gelen bütün turistler için bu böyle sen gidersen otele %40 değil en az iki katı ücret ödersin ne yazıkki.

TV'de gördüm geçen sene ukraynalı bi turistle röportaj yapıyorlar ve neden Türkiye'yi tercih ettiğini soruyorlar hani cevap fikstir ya doğal güzellikler insanları sıcak kanlı deniz harika falan olsun diye bekliyosun ama turist açık sözlü aynen şöyle diyor: ülkemde bir hafta yaşamak için harcayacağım paranın yarısına burada güzel bir tatil yapabiliyorum.

5 krş bile harcamaz dışarda bu zihniyette bu kalitede turistler geliyor ülkeme ve bizim yapamadığımız kadar faydalanıyor ülkemin nimetlerinden.

Son düzenleme:
Turizm ci olarak gözlemlediğim ve katıldığım konferanslarda bahsedilen herşey dahil sistemin ve heryerin imara açılması bu tür sonuçlar doğurdan bahsediliyor.yakın zaman da da zaten bu sistem çökücek bilginiz olsun.otellerde herşey dahil sisteminin kurucularıyla tanışma fırsatı buldum isimlerini hatırlayamıyorum ama anlattıklarına göre durum gerçekten çok vahim.fiyatları ucuzlatıp üstüne birde herşey dahil yaptığınızda kendi içimzde savaşlar çıkıyor turizm adına.herkes bilirki otel fiyatlarında yabancı turistle yerli turiste uygulunan fiyat farklılık gösterir.durum böle oluncada insanlarda ne yapsın otel dışına çıkmıyorlar.Belki herkes göremiyor ama Antalyanın durumu vahim!!!

+1 çok güzel açıklamışsınız..

aynı olayı biz kendi derslerimizde de işliyoruz hatta tartışıyoruz..

kesinlikle herşey dahil sisteminden vazgeçilmeli, fiyatları yüksek tutmalıyız, belki kısa vaadede hüsranla sonuçlanabilir fakat ileride meyvelerini toplarız..

çünkü kaliteli turist gelmez oldu ülkemize..

esnaf kan ağlıyor iş yok diye, otelciler ise paket tur satışlarından ne koparsak kârdır diye düşünüyor..

Geri