Anne köpek ve yavrularını ezer misiniz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan veteriner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yapacak bişey yok...160 la giderken sn de 43.3 metre yol alırsın zaten, köpeği gördükten 1 sn sonra zaten ezmiş olursun, bir reaksiyon göstersen bile arabanın sana cevabı köpeği ezdikten sonra gelecektir, onun da hiç bir manası olmaz...

Çok mantıklı bir cevap olmuş ...

Benim hesabıma göre 160 Km/saat hızla giderken saniyede 43.3 metre değil, 44.4 metre yol alırsın... ( 160.000 mt / 3600 sn = 44.4444 mt/sn )

Sonuçta değişen bir şey olmayacaktır, bir saniye içinde hayvanlara çarpmış olacağım için üzülürüm...

Son düzenleme:
yapacak bişey yok...160 la giderken sn de 43.3 metre yol alırsın zaten, köpeği gördükten 1 sn sonra zaten ezmiş olursun, bir reaksiyon göstersen bile arabanın sana cevabı köpeği ezdikten sonra gelecektir, onun da hiç bir manası olmaz...

iş matematiksel olarak zaten bitmiş oluyo bu durumda ruhlarına el fatiha :cry:

yalova-karamürsel yolunda sabahın 5'i... 150 civarı gidiyorum, etraf bomboş, birden yolun solundan doğru önüme koşarak 2 tane yavru köpek fırladı, 40 metre yoktu aramızda. fren ve sol sağ manevra ile ortalığı kan gölüne çevirmekten kurtulmuştum. Onlara çarpsaydım hiç unutamzadım sanırım.

ha bide şu var öldürmeyen allah öldürmez

böyle bir durumla karşılaşmamak dileğiyle

daha önce de mesaj yazmıştım o teknik bakış açısıydı. gerçekçi olarak bakacak olursam olaya, benim araba 160 yapmıyo, o yüzden no problem :D

dusunup cevap vermek kolay bence...
o anki durum neyi gosteriyorsa ben onu yaparim...

160 çok ciddi bir hız altınızdaki araba özel bir donanıma sahip değilse yapacağınız ufak bir hareket siz köpeklerin yanına gönderebilir.
Bu tip kazaları görüyoruz zaten. O hıza ulaştıysanız köpeklere çarpmamaya çalışmayacaksınız 1 küsür saniye sonra çarpışma olacak zaten.
Alah korusun
diğer kırma hareketleri sanırım takla atmaya,
refüje çarpmaya ve arabanın uçmasına,
fren yapılsa buna hazır olmayan biri varsa içeride cama uçmasına,
tüm bunlarla beraber siz o hızı yapıyorsanız ve hayvanlarla ilgileniyorsanız arkanıza bakamadınız bile sanırım arkadan gelen veya gelenlerin size çarpmasına,
farkında olmadan belki sağdaki veya soldaki aracın altına üstüne kaçmanıza gibi çok ciddi sonuçlar doğurabilir benim öngörülerim de bunlar.

Eğer yanlış bilmiyorsam soğukkanlı olmak lazım, gazdan ayağı çekip hafifçe frenleyerek hızı mümkün olduğunca köklemeden azaltmak lazım.

Çünkü köpek veya başka bişeyin tekerin altına gelmesi sanırım 160 hızındaki aracın kontrolünü kaybetmenize başlı başına neden olabilir.

Böylece 1 küsür saniye sonra olacak olan dengesizliğe hızınızı azaltarak hazırlık yapmış olabilirsiniz.

Bence sadece soğukkanlı olmak lazım. o kadar yüksek hızda sanırım özel bir araç değilse kontrollü bir hareket yapmak mümkün değil.

Ben 110 dan sonra çok dikkatli gitmeye çalışıyorum. Zira o hızdan sonra benim aracın yol tutuşunun 80 deki tutuşu ile pek bi alakası kalmıyor. Ufak hareketlerim aracı daha yüksek miktarda sağa sola götürüyor. Bu zaten normal birşey aracımın kötülüğünden değil belki lastiklarim daha iyi olabilir ama öyle de olsa bu rakamlar az yukarı çıkar fakat aynı durumu yine yaşarım LİMİT. Aracının limitlerini bilip ona göre gitmek en iyisi.
Ben altımdaki araç 110 a kadar güvenli diye hissediyorum. Sonrasını sadece sollamak kaçmak acil durumlar için kullanıyorum.

dün başıma geldi arkadaşlar çevre yolunda orta şeritte 140la gidiyodum sol şeritteki araba 1 metre öndeydi birden o arabanın ön camından gibi bişey geldi benim ön ızgaraya çarptı kuş sandık önce ilerde durdum bi baktık ızgaradan içeri bişey girmiş ama kuş değil az bi parçası dışarı sarkık her taraf kan içindeydi bi parça mendille tuttum bi çektim fare çıktı kahve rengi ve enteresan bi fare yarısı parçalanmış sadece kafama kısmı belli oluyodu ama yerden 2 metre yüksekten arabanın önüne bi kuş gibi düşmesi şaşırttı bizi muhtemelen diğer arabanın önünden sekti:(

Arkadaşlar Aman Evde Eşim Bekler çocuğum Bekler Sevgilim Bekler Diyosaniz 160 La Gitmiceksiniz.eger Bu Kadar Değerliyse.ama Ben 160 La Giderim Karşimada Köpek çikar Evdede Eşim Bekliyo Ben Bir Usturuplu çarpim Köpeğe De Aci çekmeden ölsün Diyemezsin.zaten Değer Veriyosan Yavaş Gidersin.bir Arkadaş Demiş Hayvanlari Ezmemek Için ölen çok Diye Arkadaşim Hayvanin şucumu Bu Sana Git Hiz Yap Bende Karşina çikacam Sende öl Diyecek Hayvan Zannetmiyorum.demez Ne Insana Zarar Gelsin Nede Hayvana Ama Kim Hiz Yapiyosa Ona Gelsin Zarar Bence Bu Konuyu Açan Arkadaşida Tebrik Ediyorum 160 La Giderken Köpek çiksa Ne Yaparsin Diye Yakinda 160 La Giderken Insan çiksa Karşimiza Ne Yaparsin Diye Abuk Subuk Başliklar Yapip Ortaya çikacaktir Işin Mi Yok Senin Ya Bu Kadar Kolay Mi Yani Bir Cani Harcamak Insan Yada Hayvan Daha Sevgi Dolu Başliklar Beklerim Sizden Kusura Bakma Arkadaşim Zaten Bi Tek Bu Konuyu Açan Değil Cvplar Da çok Fena Bazi Arkadaşlarimizin Iş Değil Bu Arkadaşlar
:good:

reflex olarak gaz verirdim heralde,arabanın önü yükselir cama çarpmazlar sonrada sakince frene basardım,sorunun amacı ne

Geri