160 çok ciddi bir hız altınızdaki araba özel bir donanıma sahip değilse yapacağınız ufak bir hareket siz köpeklerin yanına gönderebilir.
Bu tip kazaları görüyoruz zaten. O hıza ulaştıysanız köpeklere çarpmamaya çalışmayacaksınız 1 küsür saniye sonra çarpışma olacak zaten.
Alah korusun
diğer kırma hareketleri sanırım takla atmaya,
refüje çarpmaya ve arabanın uçmasına,
fren yapılsa buna hazır olmayan biri varsa içeride cama uçmasına,
tüm bunlarla beraber siz o hızı yapıyorsanız ve hayvanlarla ilgileniyorsanız arkanıza bakamadınız bile sanırım arkadan gelen veya gelenlerin size çarpmasına,
farkında olmadan belki sağdaki veya soldaki aracın altına üstüne kaçmanıza gibi çok ciddi sonuçlar doğurabilir benim öngörülerim de bunlar.
Eğer yanlış bilmiyorsam soğukkanlı olmak lazım, gazdan ayağı çekip hafifçe frenleyerek hızı mümkün olduğunca köklemeden azaltmak lazım.
Çünkü köpek veya başka bişeyin tekerin altına gelmesi sanırım 160 hızındaki aracın kontrolünü kaybetmenize başlı başına neden olabilir.
Böylece 1 küsür saniye sonra olacak olan dengesizliğe hızınızı azaltarak hazırlık yapmış olabilirsiniz.
Bence sadece soğukkanlı olmak lazım. o kadar yüksek hızda sanırım özel bir araç değilse kontrollü bir hareket yapmak mümkün değil.
Ben 110 dan sonra çok dikkatli gitmeye çalışıyorum. Zira o hızdan sonra benim aracın yol tutuşunun 80 deki tutuşu ile pek bi alakası kalmıyor. Ufak hareketlerim aracı daha yüksek miktarda sağa sola götürüyor. Bu zaten normal birşey aracımın kötülüğünden değil belki lastiklarim daha iyi olabilir ama öyle de olsa bu rakamlar az yukarı çıkar fakat aynı durumu yine yaşarım LİMİT. Aracının limitlerini bilip ona göre gitmek en iyisi.
Ben altımdaki araç 110 a kadar güvenli diye hissediyorum. Sonrasını sadece sollamak kaçmak acil durumlar için kullanıyorum.