Anlayamadığım Bir Performans ve Ses Artışı

Corsa_98_Swing

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba;
9. yaş 60000 bakımında triger değişti (Markası DAYCO Nasıldır?) Gergi Bilya ve Devirdaim GM,
Benzin-Hava-Polen filtreleri değişti.
Yeni 4 adet Bosch buji takıldı.
Egzoslarda çürüme ve delik vardı. Bilen egzos takıldı.
Yaz lastikleri de takıldı.

Sonuç: Performans arttı ataklaştı araba ama Motorun sesi önceden daha bass iken şimdi tizleşti ve en önemlisi bu tiz ses 2500 d/d da ortaya çıkmaya başladı. Eskiden 3500 d/d da bağırırdı. Servise sorduğumda ben corsa sesi duyuyorum problem yok dedi. (Servise de güveniyorum iyi adamlar)
Ben şimdi 2300 d/d larda vitesi yükseltiyorum bağırıyor diye.. Sesi dinlemeyip 3000'lerde mi yükselteyim, Nedendir niyedir bir danışayım istedim. Saygılar.

buji ve egzost u değiştirmenden dolayı performans artmıştır.

Buarada kendini üye arşivi başlığı altında formata uygun olarak tanıtman gerekiyor

üye arşivi diye bir seçenek göremedim

aradım ama bulamadım

BURADAN ANLAŞILAN ŞU: DAHA ÖNCE ARABANIN 3000 DEVİRDE ELDE ETTİĞİ GÜCÜ YAPTIRDIĞIN BAKIMDAN DOLAYI ARABAN ŞUAN 2500 d/d ELDE EDİYOR. BU DA BANA GÖRE GAYET GÜZEL HİÇ KUŞKULANMANA GEREK YOK.

Tam bir 60 bin bakımı yaptırmışsınız. Yazmamışsınız ama eminim yağ ve yağ filtresi de değişmiştir. Böyle bir bakımdan sonra performansta belirgin artış beklenen bir durumdur. Egsoz değişince motor sesinin değişmesi de normaldir. 2300 d/d vites büyütmek için düşük bi devirdir. Sese göre değil devir sayısına göre değiştirin. Yakında yeni egzos sesine alışınca yine sese göre değiştirirsiniz. Selamlar.

Geri