anlamadığım bişey var?

Mustafaeren

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar şimdi sızdırmazlığıda kaldırdılar dimi.. pekı benım anlamadıgım konu şu 2005 2006 model bı araç tuvden gecemez ıken bu yollarda gordugumuz agzı burnu kaymış araclar nasıl gecıyor daha bugun bı kartal gordum arac emınım 87 altıdır arabanın bagajı tavandan bombe yapmış bagaj kısmı aşağıda duruyor sız dusunun artık bunlara nasıl muayne yapılıyor? hadı muayne yapılmadı nasıl polıs bunlaraı yakalamıyor pekı bı emnıyet kemerı takmasak cezayı yıyıyoruz dımı bunlar hıc mı yakalanmıyor? yada arada goruyorum tr ablemı olmayan eskı plakalı araclar var bunlar nasıl oluyor nasıl yakalanmıyorlar bu konuyu bı turlu çözebilmiş değilim...

Belirli komisyon karşılığı yapanlarda var, geçmeyen araçları polisin görmediği yerlerde kullananlarda.Pek çok araç şu anda muayenesi olmadan dolaşıyor.

Şöyle bir örnek vereyimm.Kendi kullandığım aracımın muayene günü geldi muayene istasyonuna öğleden sonra 3 gibi gidebildim.Dizel olduğu için lpg ile uğraşmıyorum nasılsa diye geç gidebilme özgürlüğünü gördüm kendimde.Tabi aracımdan da eminim geçecek.Herneyse, sıra beklerken adamın teki bir araba getirdi iki araba getirdi, merak ettim yanaştım biraz yanlarına.Belki şirket arabasıdır adamın günahını almayalım dedim.Eleman çağrı yapıyo.Ahmet bilmem falanca plaka; adam atlıyor ben.Peşinden bir araba daha, mehmet bilmemne, falanca plaka araba, aynı adam yine atlıyo ben.ahmet mehmet ali veli kırkdokuz elli derken, sonunda patladım.Arkadaş sen holding falan mı kurdun?Hemen tersledi, orada güvenlik görevlisi araya girdi muayene istasyonu görevlisi gayet pişkin kafa tutuyo.Peki beyler siz bilirsiniz dedim aldım elime telefonu.Her arabaya atlayan adam ''ne o adamlarınımı çağırcan'' dedi.HAyır dedim polisi arıyorum, burada bir yolsuzluk var ve şahit olduğum olaya suç üstü yaptıracağım dedim.Hemen abileri oldum.Abi yanlış anladın, abi öle demedim, abi seni öne alalım falan.Yok dedim sen arabalarını geçir ben normal sıramla gireceğim.Normal sıramla girdim.Fakat lafa gelince herşeyi şikayet eden orada en az 20 tana KOYUN!!!! adamları sadece izledi.İş yerime dönünce ilk işim ulaştırma bakanlığında çalışan müfettiş bir arkadaşıma olayı bildirmek oldu.Sonuç olarak 4 kişinin işten atıldığını ve mahkemeye sevk edildiğini biliyorum.

Bu olayı kendimi övmek gibi bir art niyetle değil, tamamen sorunuzun yanıtı olduğu için yazdım.Saygılarımla.

bence övünmelisin

Belirli komisyon karşılığı yapanlarda var, geçmeyen araçları polisin görmediği yerlerde kullananlarda.Pek çok araç şu anda muayenesi olmadan dolaşıyor.

Şöyle bir örnek vereyimm.Kendi kullandığım aracımın muayene günü geldi muayene istasyonuna öğleden sonra 3 gibi gidebildim.Dizel olduğu için lpg ile uğraşmıyorum nasılsa diye geç gidebilme özgürlüğünü gördüm kendimde.Tabi aracımdan da eminim geçecek.Herneyse, sıra beklerken adamın teki bir araba getirdi iki araba getirdi, merak ettim yanaştım biraz yanlarına.Belki şirket arabasıdır adamın günahını almayalım dedim.Eleman çağrı yapıyo.Ahmet bilmem falanca plaka; adam atlıyor ben.Peşinden bir araba daha, mehmet bilmemne, falanca plaka araba, aynı adam yine atlıyo ben.ahmet mehmet ali veli kırkdokuz elli derken, sonunda patladım.Arkadaş sen holding falan mı kurdun?Hemen tersledi, orada güvenlik görevlisi araya girdi muayene istasyonu görevlisi gayet pişkin kafa tutuyo.Peki beyler siz bilirsiniz dedim aldım elime telefonu.Her arabaya atlayan adam ''ne o adamlarınımı çağırcan'' dedi.HAyır dedim polisi arıyorum, burada bir yolsuzluk var ve şahit olduğum olaya suç üstü yaptıracağım dedim.Hemen abileri oldum.Abi yanlış anladın, abi öle demedim, abi seni öne alalım falan.Yok dedim sen arabalarını geçir ben normal sıramla gireceğim.Normal sıramla girdim.Fakat lafa gelince herşeyi şikayet eden orada en az 20 tana KOYUN!!!! adamları sadece izledi.İş yerime dönünce ilk işim ulaştırma bakanlığında çalışan müfettiş bir arkadaşıma olayı bildirmek oldu.Sonuç olarak 4 kişinin işten atıldığını ve mahkemeye sevk edildiğini biliyorum.

Bu olayı kendimi övmek gibi bir art niyetle değil, tamamen sorunuzun yanıtı olduğu için yazdım.Saygılarımla.
usta en guzelını yapmıssın sonucta bu araclar trafıkte bızım can guvenlıgımıze kast edıyor frenı patlasa bısey olsa araç yansa bıze tehlıke bende senın gıbıyımdır gordugumu şikayet ederım hemen.. olması gerekende bu zaten

İşim gereği bende tuv istasyonlarıyla çalışıyorum. Bilgisayar sistemlerine bakıyorum.

Burada yapılan yolsuzlukları falan anlamıyorum. İşin garanti maaşın ortalamanın üstünde ve en önemlisi 20 yıllık bir proje yani emeklilik garantin bile varken niye böyle şeyler yaparsın. İnsanoğlundaki bu hırsa ben anlam veremiyorum.

Bu arada yaptığınız çok iyi olmuş. Keşke hepimiz bu şekilde bilinçli olsak.

Herkez Senin gibi duyarlı olsa ülke bu duruma gelmezdi eminim Almanyada herkez polistir ve şikayet ettiğinde polis hemen gelir onun için orda bu kadar yolsuzluk üç kağıtcılık olmaz artı polis eğitimlidir bilgilidir tüv ü yeri gelince kendi yapar olmadık zamanda tüv den ileride sivil bekler çıkan bağzı araçları kontrol eder yamukluk sezdimi i iş yeri kapatılır ağır cezaya tabii tutulur

Ben avrupada tüv nasıl alınır bilirim övünmek değil arkadaşlar burdaki arabaları görünce hep diyorum nasıl alıyorlar diye..hep duyarım ya egzoz emisyon kolay heryer veriyor...nasıl yani? o kadar basitmi? tüv lü olan trafikteki aracları görünce ağzım açık kalıyor, arabanızda ufak delik olsa pas altda veya kaportada vuruk alamazsınız lambalar kısık solmuş rengi belli değil adam trafikte polisler nerede Allah aşkına? dün kar yağdı ankara allak bullak 24TV yanı kavşak karıştı adamlar trafik yığılı hala göbeği dolduruyor karşıya yeşil yanıyor gidemiyor yetmedi göbek dolu diye yüzüncü yıldan gidiş yolu gelenlerle doldu yani ters istikametden geliyorlar,yani kurallar yerlerde ama bir Allahın polisi ortada yok bu nasıl ülke??? kusura bakmayın kafanızı ağırttım arkadaşlar yani herşeyn başı denetim denetenler ortada yok,olmayıncada bu ülkede herşey olur ne tüv rayına oturur ne başka şeyler

:good::good:

:alkis::alkis:

Lastikler sağlam mı?
LPG 10 yılı geçmemiş mi ?
Kemerler çalışıyor mu ?
Koltuklar Oynuyor mu?
Fren regülatörü çalışıyor mu?
Kalörifer çalışyor mu?
Bu 6 noktadan geçince vizeden geçiyorsun. Arabanın kıcı başı oynamış hiç önemli değil!

Lastikler sağlam mı?
LPG 10 yılı geçmemiş mi ?
Kemerler çalışıyor mu ?
Koltuklar Oynuyor mu?
Fren regülatörü çalışıyor mu?
Kalörifer çalışyor mu?
Bu 6 noktadan geçince vizeden geçiyorsun. Arabanın kıcı başı oynamış hiç önemli değil!
:kop::kop::kop::kop:
piyasa neden döküntü dolu anlaşıldı :D

tüv Almanya (zaten Tüv Türk onların elinde)
önce arabayı çalışıtırı motor ısınınca egzoz emisyon rolantide sonra 3000 3500 devirde bakılır yani egzoz ve tüv bir arada, uymadı haydi yaptır gel uydu, araç lifte kaldırılır altdan çürük varmı fren hortumları boruları, egzos çürüğü vs,zaten agr veya egzoz iptali trafikten men etme artı ağır cezaya tabidir,tekerler..sonra diskler amortisörler artı yandan şok darbe ile aks kavramları boşluk varmı direksionda aynısı motor yağlımı kaçırma vs...
kemerler ışıklar far ayarları sinyaller en son ön fren arka fren en son el freni kriterler uygun alırsınız uygun değil kolay gelsin yine bekleriz :) ha bu arada başka yere değil yaptırıp aynı yere göstereceksiniz
NASIL?
ha bu arada aracta yapılan değişiklikler sportiv amaclı folyo dahil malın tüv belgesini bulunduracaksınız yoksa ibdal.
bu arada bağzen yollarda polis o genclerin aracını ekseri cevirir bir güzel tüv'ünüz olsada bir kontrolden geçirir :) yemedi yedirir :)
mark zamanı arkadaşın teker profili uygun değildi aşınmış parkda iken aracına polis kontrole gelir tam tamına o zaman 400 mark ceza yazarki kontrolede yeni tekerle revire gelmesi şartı konmuştu evet teker takımı da sıfır 400 mark idi :)

Son düzenleme:
Geri