Belirli komisyon karşılığı yapanlarda var, geçmeyen araçları polisin görmediği yerlerde kullananlarda.Pek çok araç şu anda muayenesi olmadan dolaşıyor.
Şöyle bir örnek vereyimm.Kendi kullandığım aracımın muayene günü geldi muayene istasyonuna öğleden sonra 3 gibi gidebildim.Dizel olduğu için lpg ile uğraşmıyorum nasılsa diye geç gidebilme özgürlüğünü gördüm kendimde.Tabi aracımdan da eminim geçecek.Herneyse, sıra beklerken adamın teki bir araba getirdi iki araba getirdi, merak ettim yanaştım biraz yanlarına.Belki şirket arabasıdır adamın günahını almayalım dedim.Eleman çağrı yapıyo.Ahmet bilmem falanca plaka; adam atlıyor ben.Peşinden bir araba daha, mehmet bilmemne, falanca plaka araba, aynı adam yine atlıyo ben.ahmet mehmet ali veli kırkdokuz elli derken, sonunda patladım.Arkadaş sen holding falan mı kurdun?Hemen tersledi, orada güvenlik görevlisi araya girdi muayene istasyonu görevlisi gayet pişkin kafa tutuyo.Peki beyler siz bilirsiniz dedim aldım elime telefonu.Her arabaya atlayan adam ''ne o adamlarınımı çağırcan'' dedi.HAyır dedim polisi arıyorum, burada bir yolsuzluk var ve şahit olduğum olaya suç üstü yaptıracağım dedim.Hemen abileri oldum.Abi yanlış anladın, abi öle demedim, abi seni öne alalım falan.Yok dedim sen arabalarını geçir ben normal sıramla gireceğim.Normal sıramla girdim.Fakat lafa gelince herşeyi şikayet eden orada en az 20 tana KOYUN!!!! adamları sadece izledi.İş yerime dönünce ilk işim ulaştırma bakanlığında çalışan müfettiş bir arkadaşıma olayı bildirmek oldu.Sonuç olarak 4 kişinin işten atıldığını ve mahkemeye sevk edildiğini biliyorum.
Bu olayı kendimi övmek gibi bir art niyetle değil, tamamen sorunuzun yanıtı olduğu için yazdım.Saygılarımla.