anlamadığım bişey var?

Bu arada Murat Kardeşim
Bu 6 noktadan geçince vizeden geçiyorsun. Arabanın kıcı başı oynamış hiç önemli değil!
Valla kıçı başı yamık çarpık olsun sokakta görsün yandın desende yeni kaza yaptım rapor ister ve sana tek şunu der bu halde kullanamazsınız tehlike arz ediyorsunuz yaralamaya sebep verebilir...bu şekilde trafiğe giremezsiniz diyecektir
zaten kaza azda olsa o şekilde tüv den geçemezsiniz

Belirli komisyon karşılığı yapanlarda var, geçmeyen araçları polisin görmediği yerlerde kullananlarda.Pek çok araç şu anda muayenesi olmadan dolaşıyor.

Şöyle bir örnek vereyimm.Kendi kullandığım aracımın muayene günü geldi muayene istasyonuna öğleden sonra 3 gibi gidebildim.Dizel olduğu için lpg ile uğraşmıyorum nasılsa diye geç gidebilme özgürlüğünü gördüm kendimde.Tabi aracımdan da eminim geçecek.Herneyse, sıra beklerken adamın teki bir araba getirdi iki araba getirdi, merak ettim yanaştım biraz yanlarına.Belki şirket arabasıdır adamın günahını almayalım dedim.Eleman çağrı yapıyo.Ahmet bilmem falanca plaka; adam atlıyor ben.Peşinden bir araba daha, mehmet bilmemne, falanca plaka araba, aynı adam yine atlıyo ben.ahmet mehmet ali veli kırkdokuz elli derken, sonunda patladım.Arkadaş sen holding falan mı kurdun?Hemen tersledi, orada güvenlik görevlisi araya girdi muayene istasyonu görevlisi gayet pişkin kafa tutuyo.Peki beyler siz bilirsiniz dedim aldım elime telefonu.Her arabaya atlayan adam ''ne o adamlarınımı çağırcan'' dedi.HAyır dedim polisi arıyorum, burada bir yolsuzluk var ve şahit olduğum olaya suç üstü yaptıracağım dedim.Hemen abileri oldum.Abi yanlış anladın, abi öle demedim, abi seni öne alalım falan.Yok dedim sen arabalarını geçir ben normal sıramla gireceğim.Normal sıramla girdim.Fakat lafa gelince herşeyi şikayet eden orada en az 20 tana KOYUN!!!! adamları sadece izledi.İş yerime dönünce ilk işim ulaştırma bakanlığında çalışan müfettiş bir arkadaşıma olayı bildirmek oldu.Sonuç olarak 4 kişinin işten atıldığını ve mahkemeye sevk edildiğini biliyorum.

Bu olayı kendimi övmek gibi bir art niyetle değil, tamamen sorunuzun yanıtı olduğu için yazdım.Saygılarımla.

Benim aracımı, arka koltuk kemeri koltuğun arasına sıkıştığı için görevli görmemiş, yada görmek istememişti. Muayeneden sonra geçemediğimi öğrenince elimde arka emniyet kemerinden geçemediğimi bildirir yazı ile istasyon sorumlusunun yanına gittim. Onunla beraber muayeneyi yapan arkadaşın gözüne soktum resmen kemeri. Birde ortalığı birbirine kattım ki oradaki diğer insanlarda ne olduğunu anlasın diye. Benim aracım görevlinin işgüzarlığı nedeni ile geçemeyecek, diğerleri eş dost tanıdık aracılığı ile geçecek. En güzelini yapmışsın arkadaşım. Adamlar tekel olmuş istediğini geçiriyor istemediğini geçirmiyor.

ARkadaşlar şöyle bir yanlış uygulama var.Ben bunu bizzat bir memura sorarak öğrendim.

Eğer aracınız muayeneden geçtiyse, plakanızda güncel damga pulu varsa, elinizde TÜV raporu varsa, polis memuru aracı hiç kontrol etmiyor.Normalde elinde bir sürü uygulanabilir yasa var.Uygulamıyorlar.

Size yurt dışından bir örnek: Misafir gittiğim bir arkadaşımın kardeşi yeni aldığı araca çelik jant taktırmış.Jant ve lastik ebatları fabrika ölçülerinin çok çok üstünde.Kapıda arabanın başında polisleri gördüler.Park yerindeki aracın yanına gelen polis, aracın üzerinde olan sonradan takılmış büyük ebatlardaki jant ve lastiğin araca kayıtlı olup olmadığını sordu.Evrakları inceleyince işli olmadığı görüldü.Yazılı uyarı cezası verildi.Bir gün içinde evraklarda gerekli düzenlemeyi yapması, aksi taktirde aracın trafikten men edileceği yazılıydı.Ben sadece ağzım açık izledim :)

Bizim ülkemizde değil emniyet olarak, TÜV de bile bu tip unsurlar kontrol edilmiyor.

Evet Kemal bu senin gördüğün binde biri...sen tüve normal cantla gider alırsın sonra cantı değişirsin ama trafikte polis kontrolünden geçemezsin... yani aslında herkez görevini tam yapsa kimsenin hayatı tehlikeye girmez...
Benim kardeşim gencliği sen oto yolda bas bmw M3 le sıkıştır öndekileri birden arkasında porsche mi ne anlatmıştı sivil oda bunu sıkıştırır kapışırlar tabii bizimki bilmez arkadakinin polis olduğunu herşey kamera kaydına geçer öncekileri sıkıştırmaları ve basar 200 ü :) hız azami 130 sonra sollar ve arkadan ışık çıkar polis beni takip edin çeker kenara 3 ay ehliyet güzel bir ceza yer
ya bu uygulamaları ülkemde de isterim düşünün dönerciden kabapcıdan ne yediğiniz bilinmez insan sağilığı yerlerde orda bu işde polisin gelir dükkanınıza sivil güzel ısmarlar ve alır karakol labaratuarunda inceler domuz eti yanlış anlamayın eşek eti köpek eti bozulmuş et değil dükkana mühür vurdurur neden? sen dana eti diye müşteri kandırıyorsun veya düşünün bozuk et...
ya orda ismini vermeyeceğim konu dışarı taştı marketin elektrii arıza verdi gece jeneratör devreye girmemiş 4 saat elektrik yok raflardaki ne kadar peynir et teneke veya vakum farketmez attılar satmadılar hadin burdan yakın

Son düzenleme:
Bir haber kanalında izlemiştik 7-8 ay önce.Yenibosna tarafında otoyolda üç araba, diğer araçların arasında pike yaparak ilerliyor, araçlardan biri öndekine çarpıp yoldan çıkarıyor ve bariyerlere çarpmasına sebep oluyor.Video nun ilerleyen dakikalarında çarpan aracın sürücüsü fazlasıyla pişkin şekilde birbirlerine gülmeleri mevcut.

Fakat yurt dışında ki uygulamalar eğer bizim ülkemizde yapılsa insan hakları ihlali olarak AB insan hakları mahkemesi tarafından cezalandırılıyor, bu da bir gerçek.

Geri