anahtar kontagi

corsa1.012v

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar arabada kontagi acik birakip radio dinlemek dogru mu, kontagi uzun bir sure acik birakabilirmiyim, aku den baska zararlari varmi arabaya, tesekurler

aynı soruyu bende sormak istiyorum kontak açık değilken çakmaktan elektrik gelmiyo kontağı açık bırakıp mesela 1-2 saat çakmaktan elektrik kullansak akünün zayıflaması haricinde bi zararı var mı??

akünün zayıflamasından başka ne zararı olsun? yok.

şimdi kafama takılan şu bundan 4 sene önce sürücü kursunda hoca kontağı ateşleme konumunda 3 dk dan fazla tutarsanız biriken yüksek gerilim bişeyleri patlatır demişti

evet

bende ondan korkuyorum zaten kontak acik kalirsa bir iki saat zarar gorebilirmi arabanin herhangi bi parcasi

şimdi kafama takılan şu bundan 4 sene önce sürücü kursunda hoca kontağı ateşleme konumunda 3 dk dan fazla tutarsanız biriken yüksek gerilim bişeyleri patlatır demişti

zannedoırum kı o bahsettıgınız parca bobın olsa gerek.

1-2 saat çakmaktan elektrik almakta sorun olmaz sadece çakmak soketine bağladığınız alet aşırı akım çeken birşey olmasın.
Kaba hesapla 60 amperlik bir akü içerisinde 60 x 12 volt = 700 watt'lık bir kapasite var gibi düşünebilirsiniz.
10 amper akım çeken birşey çakmağa bağlarsanız birkaç saat içerisinde akünüz bitebilir.
1 amper akım çeken birşey ise sorun çıkarmaz.

bende ondan korkuyorum zaten kontak acik kalirsa bir iki saat zarar gorebilirmi arabanin herhangi bi parcasi

eski günlerde kaldı bunlar..

ayrıca opelde kontak anahtarını 1 konumunda camları açmak radyo dinlemek vs zaten mümkün.. zarar vercecek bişeyi neden koysunlar fabrikada

O dediğiniz eski araçlarda, kontağı açık bırakırsanız platin meme yapardı. Ama bence kontağı açık bırakıp elektirik kullanarak aküyü bitirmek yada zayıflatmakta yeterince bir sorun 10 15 dakikada bir 2 3 dakika aracı çalıştırın en mantıklısı bu hem aküye zarar vermezsiniz hemde varsa başka zararlarında önüne geçmiş olursunuz.

enduksiyon bobini yanar nedeni de ani gerilim degişimlerine korumasız olur diye bişeyler ben de hatırlıyorum ama tarih oldu mu bu mevzu bilmiyorum
kontak anahtarının konumlandırılması bircok aracta farklı mesela golf te 1 no lu konum yok pat diye acılıyor kontako yuzden bu meseleye de fazla guvenmeyin derim ben... ama 1 no lu konumdayken elektrik baglantısı mevcut bu da dogrudur ahmet bey

Geri