amortisör

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan secebay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

secebay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba ben vanda görev yapıyorum ve 2011 1.3 cdti sedan arabam var sanırım yollardaki buzlar nedeniyle amortisörlerim baya yıprandı hatta patlayan bile var içinde sanırım acaba patlayan amortisörlerim servisde garantiden değişir mi? arabam daha 19.000 km de umarım böyle bir sıkıntısı yoktur...

Patlamışsa değişilmez, garantiniz olsa da. Yalnız amotisörü o kadar kısa süre patlatmak için çok sert şekilde çukurlara düşmeniz lazım. Öyle bi durum yoksa patlamamıştır. Aracı lifte kaldırıp durumuna bakılabilir. Serviste ya da rot balansçıya yürüyen aksamı kontrol ettirebilirsiniz.

buzlar, amortisörlere zarar vermez hocam. yoldaki çukurlar, bozukluklar amortisörü bitirir. ama bu km'de de ya arkadaşın dediği gibi birkaç kez çok sert bir şekilde çukura girilmiştir ya da çok hor kullanılmıştır. patlak amortisör çok belirgin bir ses (lak lak ya da kuvvetli tak tak şeklinde) yapar. Önce bir ustaya kontrol ettirmenizde fayda var.

sağolun arkadaşlar arabamı gerçekten titiz kullanıyorum ama istemeden de olsa bir kaç kez çukura düştü ama sanırım arabanın amortisörlerinden değilde içerde biriken bulzardan geliyor ses. ancak servisi aradım eğer km düşükken patlarsa garantiden değişeceği belirtildi...

amortısorlere bakın yag akıtmısmı kecelerden ardından elle kontrol yapabılırsınız kaputtan bastırıp bırakın yaylanma olmaması lazım yavas yavas yukseliyorsa ve alcalıyorsa saglamdır..

büyük ihtimal davlumbazlar ve yaayların oldugu kısımlar buz ve kar dolu o yuzden en ufak bı cukurda küt küt vuruyor onları sıcak suyu olan bı oto yıkamada temızletın sorun ortadan kalkacaktır ...

Sıfır arabalar (en az bir sene) garantili satılldıklarına göre bence garantiden değiştirilmesi gerekir.

amortısorlere bakın yag akıtmısmı kecelerden ardından elle kontrol yapabılırsınız kaputtan bastırıp bırakın yaylanma olmaması lazım yavas yavas yukseliyorsa ve alcalıyorsa saglamdır..

sanırım patlak arkadakiler çünkü araba acayip yaylanıyor.neyse ayın 15 inde servis yolları gözüktü bize fazla masraf çıkarmasa bari...

o halde arka cıftı degısırsınız yeterlı olur performansa yonelık bır seyler dusunuyorsanız spor amortısor yay takımı bıle alabılırsınız boyle fıkırler varsa hem aracı bıraz basar hemde mukemmel bır yol tutusu saglanmıs olur..

Geri