amortisör

hem kaliteye hem fiyat yugun olsun dersen
yillarin markalari sachs boge monroe,bilstein,koni..ve belki bir iki isim unuttugum vardir...tecihini bunlardan yap,fiyati uygun olanini.arastir..biri kötü digeri iyi yorumu uzar.bilstein biraz serttir dogru ama digerleri kötü demek yanlis sonucta bunlar yillarin ürettigi markalar...monroe ve sachs ucuzdur..
Forumdaki bir arkadaş ta bana çok yumuşak olduğu için Bistein tavsiye etmişti. Siz sert diyorsunuz. Biraz kafam karıştı.

kendimden örnek vermem gerekirse ben 215 40 17 lastiklerle ne yaptıysam özellikle önden gelen sesleri ve aşırı konforsuzluk sorununu çözememiştim ve gittiğim her lastikçi de yanakları büyütmeden bu sorunu çözemezsin demişti, cok arastırdıktan sonra önlere bılsteınlerı alınca arac hiç ummadığım kadar değişti, bir amortisör nasıl bu kadar etkili olur şaşılacak şey doğrusu, kısaca iki sene boş yere kendimi yiyip bitirmişim bilsteinler sert mi değil mi bilemem ama cok konforlu olduğunu söyleyebilirim ince yanaklara rağmen neredeyse hiçbir çukuru algılamıyor ön lastikler...bunda da amortisörlerin darbe emici özelliğinin olması başrolde sanırım zira aracın arkası aynı tas aynı hamam, maalesef arkaları bu markadan bulamadım ...

can ayrıca senin alışverişin 200 tl yi geçeceği için 50 tl likte kupon kazanacaksın.
yani 250 liralık alışveriş yapınca sana 200 liraya gelecek,
tanesi 50 liraya gelir valla bedava... :)
50 liralık kuponu isteyince beni dövmeye kalkmasınlar:D

kendimden örnek vermem gerekirse ben 215 40 17 lastiklerle ne yaptıysam özellikle önden gelen sesleri ve aşırı konforsuzluk sorununu çözememiştim ve gittiğim her lastikçi de yanakları büyütmeden bu sorunu çözemezsin demişti, cok arastırdıktan sonra önlere bılsteınlerı alınca arac hiç ummadığım kadar değişti, bir amortisör nasıl bu kadar etkili olur şaşılacak şey doğrusu, kısaca iki sene boş yere kendimi yiyip bitirmişim bilsteinler sert mi değil mi bilemem ama cok konforlu olduğunu söyleyebilirim ince yanaklara rağmen neredeyse hiçbir çukuru algılamıyor ön lastikler...bunda da amortisörlerin darbe emici özelliğinin olması başrolde sanırım zira aracın arkası aynı tas aynı hamam, maalesef arkaları bu markadan bulamadım ...
aynı fikirdeyim, biraz netten bakındım koni ile bilstein kafama yattı e tabi koninin fiyatı aşırı fazlaydı :)
galiba distribütörü aksaray karakolu sokağındaymış, bi orayı arıyım bide otostartla konuşalım bu iş bitsin...
bilsteini kullanmış biri olarak yorumların için teşekkür ederim C.C :D

hem kaliteye hem fiyat yugun olsun dersen
yillarin markalari sachs boge monroe,bilstein,koni..ve belki bir iki isim unuttugum vardir...tecihini bunlardan yap,fiyati uygun olanini.arastir..biri kötü digeri iyi yorumu uzar.bilstein biraz serttir dogru ama digerleri kötü demek yanlis sonucta bunlar yillarin ürettigi markalar...monroe ve sachs ucuzdur..
burda konu açıp fikrinizi almasam direk delphi alıcaktım, saydığınız markaların içinde bu yok mesela o bile yeter bana :)

Bazı yanlışları düzeltelim :rolleyes:

Delphi değil Bilstein daha sağlamdır. Opelde herkes GM marka amortisörleri Delphi üretir diye bilir halbuki amortisörleri GM e Sachs ve Boge üretir.

Bilstein aslında öyle yumuşak amortisör grubunda değildir ama çok sağlamdır ve iyi yol tutar monroe berbat bir amortisör olduğu için onunla kıyaslayınca bilstein yumuşaktır.

En konforlu amortisör ise her zaman Boge dir.
evet banada opele delphi üretiyor dediler, bunu söyleyen parçacı bide:eek:

evet ben yanlıs okumus ve anlamısım satın aldığı o 4 amortisör demiş ben 4.anlamısım bence de bu sartlarda gayet güzel indirim
evet fiyat süper ama ben orda sadece sol ön amortisörü gördüm herhalde takım olarak vardır :) bi aramak lazım
dediğin gibi arkaları bulamazsak kötü olur, zaten arkalar patlak.
biraz daha böyle kullanırsam ön takımda bozulucak.

hakket o fiatlar ii ama konfor istiyorsan parayı arka plana atacaksın ben dün gittim sanayiye telli oto vardır benim müşterim adam a z opel gurupu ürünlerini satar dedim ii olacak ucuz olacak ne öneririsin bana delpi alacan dedi cıkardı verdi birde h r marka spor yaylarım vardı verdim bizim dinarlı muhammere değiştirdi araba biraz garip geldi bana sanayiden cıkarınca aksam aklıma takıldı cıktım dışarı biraz bastım araba ok gibi olmuş :)

hakket o fiatlar ii ama konfor istiyorsan parayı arka plana atacaksın ben dün gittim sanayiye telli oto vardır benim müşterim adam a z opel gurupu ürünlerini satar dedim ii olacak ucuz olacak ne öneririsin bana delpi alacan dedi cıkardı verdi birde h r marka spor yaylarım vardı verdim bizim dinarlı muhammere değiştirdi araba biraz garip geldi bana sanayiden cıkarınca aksam aklıma takıldı cıktım dışarı biraz bastım araba ok gibi olmuş :)
1 sene sonra sesi değişmesin. konforsa parayı arkaya atıcaksın diyosunda delphiler ucuz amortisörler...

Olaya o tarafından bakmıyorum ben arkadaşlar konfor istiyorsan parayı arka plana atacaksın demişlerde bende onlara katıldığımı belirtiyorum kullandığım spor yaylarla zaten patlak olsada aynı seni duyacağım icin sorun değil sesin değişmesi ama bir gün odun gibi arabalardan vaz gecersek eminimki en iiyisini tercih edeceğim :)

Geri