Amortisör takoz sesi nasıl anlaşılır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan spike
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu sıkıntıyı yaşayan ne çok kişi varmış meğer :D benim astra g aracımın sağ ön tekerleğin oldugu kısımdanda gelıyor lukur lukur bi ses.ama sadece bozuk ve kasisli yollarda.amortisorlere baktım esnemelerı gayet güzel.birde viraja biraz hızlı ve sert girdiğimdede sanki disk biyere sürtüyor gibi bi ötme sesi yapıyor bazen anlamış değilim :(((

bugün itibari ile takozlar değişti, yolda çıktım aynı şekilde sağdan tak tuk sesler devam ediyordu, 5-10 km gittim ses azalır gibi oldu ama kesilmedi geri döndüm biraz bin takoz yerine oturma payı var , geçmezse getir dedi. Böyle bir ihtimal olabilir mi?

Takozu bilmem ama sanayide 90 TL karşılığı bir kauçuk parçası sıkıştırı versinler araya hiç bir ses gelmez emin ol bazı araçların amortisörleri doğuştan serttir :)

abi ilk zamanlar böyle bir sıkıntı yoktu ama :) ben şöyle tahmin ediyorum amortisör le beraber arasındaki stoperi de değiştirdim (lastik parça) o biraz sertti acaba diyorum omu vuruyor ?

çukurlara veya kasislerden geçerken arka kısımdan luk luk ses geliyor, sıfır amortisör takıldı ses yine devam ediyor. Enson takozlar yapar dediler takoz arızası bu şekilde anlaşılır mı?

spikenin dediği sorun bendede var malesef 2001 model vectra kullanıyorum. Ustanın söylediği Z rotmu ne varmış. Ondan olduğunu söyledi. Sadece kasisli yollarda ön sağ ve sol taraftan takır tukur sesler geliyor. Nedeni ne olabilir acaba?

şu sorunu çözecek bir mekanik ustası bulamadım

arkadan gelen o ses arka rot dur yarım ay şeklinde oda aynı z rotu gibi ses yapar lastık eskimiş olabilir sökmeden anlaşılmaz birde zahmetli bi durum bu sök tak onda sökmemiş dışardan bakmışlarsa ondan olabilir bir kontrol ettir derim
Kolay Gelsin

Geri