- İçi boş olan ambulanslar bir hastaya veya yaralıya müdahale için gidiyor olamaz mı? Bir ambulansın içinde hasta yoksa siren çalamaz diye bir kural yoktur.
- Ambulanslar iki gurup halinde hizmet verirler. Kırmızı ve mavi renkli şeritli olanların verdikleri hizmetler farklıdır. Mavi şeritli olan ambulanslar hasta nakli için, kırmızı şeritli ambulanslar tam donanımlı olup acil müdahale ve ilk yardım için kullanılır.
abi kimse kusura bakmasın ama kırmızıdan kurtulduktan sonra 10 metre gidip sireni ve ışıkları kapayan ambulanslarda art niyet ararım ben bizim millete azıcık ayrıcalık ver kendilerini kral oldum sanarlar bizim evin önün ışıklar var ordan biliyorum aynı amblans 10 dk sonra yine geliyor yine aynı şey hatta bunun plakasını alıp şikayet ettik bu sefer başak plakalı ambulans geçiyordu o görevi olduğunda sadece kullanıyordu aynı şekilde geçenlerde fsmede denk geldi 3 kere aynı şeyi yaptı gözümüzün önünde yani hastaya gitse sürekli açar ve hızlı gider bunlarda öyle bişey yok kırmızı yandı direk siren ışıklar yavaş yavaş geçiyorlar 10 metre yada bilemedin 20 sireni ışığı kapa devam et bu yaptıkları sorumsuzluğun sonucunda ölümlü yada yaralanmalı bir kaza olsa ne yapacaklar bilmiyorum