Aman dikkat edin...!

airforce06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Sevgili arkadaşlar herkese merhaba size dün ve bu gün yaşadığım olayı anlatmak istiyorum ki kimse benim düştüğüm durumlara düşmesin çok şükür ben sıyırdım ama ...neyse;
Aracım 1996 model vectra cd 2.0. dün ilaç almak için ortalama 4 km civarında bir mesafe katettim fakat herzaman kullandığımdan biraz daha seri ve devirli kullandım dönüşte aracımın önünden beyaz duman gördüm hemen durdum baktım tabii bir şey anlamdım görünürde bir şey yok duman haricinde, evin önüne geldim altına baktım antfirizli su akıyor daha önce askerim olan arkadaşımı aradım kendisi opelciydi bana arabanın yaşından dolayı doğal olduğunu ve muhtemel arka tarafta kalorifer musluğunun patlamış olabileceğini söyledi...
Akabinde üzerine su ekliyerek arkadaşım dediğim ustamın yanına gittim baktılar bir şey bulamadılar tabii bana söyleneni ben söylemiyorum yarına kalması gerektiğini basınç vererek kaçağın nerede olduğunu bulacaklarını söylediler yani bu gün, nöbet çıkışı dükkana gittim ve kaçağın olmadığını söylediler imkansız dedim ben resmen gördüm biliyorum birşeyler aktı her şeyden önce su eklediğim hazne zaten yarıya düşmüştü geçelim..
Aracı çalıştırdılar biraz ısınsın dediler ve tahminen 5 dakika sonra duman tekrar çıkmaya başladı motoru stop ettiler ve dikkatli olun; bana SİLİNDİR KAPAĞIN MUHTEMEL ÇATLAK VEYA EĞRİ DEDİLER oysa ben aracı hiçmi hiç hararet yaptırmadım ama inanıyorsun aynı zamanda arkadaş ve üsten enjektörleri buğaz kelebeği vs. bilirsiniz söktüler ve sonuca varıldı ne olursa olsun problemin kaynağı silindir kapağı benim moralim alt üst oldu başladık hesap yapmaya şöyle olursa böyle vs. tabi arkadaşım hala inanıyorum başka çare yok olacak ama emin olun sinirden ağlayacak hale geldim buna inanın neyse eve geldim opelci olan arkadaşımı tekrar aradım olayları anlattım silindir kapağının olmasının imkansız olduğunu öyle olsa suyu dışarı değilde motorun içine ve yağa karışması gerektiğini ekzostan su atması gerektiğini su hortumlarının balon gibi şişmesi gerektiğini söyledi oysa bu dedikleri ile uzaktan yakından alakası yok hemen ustamı aradım ve kardeş ben hesap yaptım o kadar para ödeyemem (minimum 750 tl maksimum 2000 tl) sen aracımı topla ben yarın alacağım dedim ne dedi biliyormusunuz SEN KENDİNİ ÜZME BEN HALLEDECEĞİM ZATEN SİLİNDİR KAPAĞINI SÖKMEYECEĞİM Bİ ŞEKİLDE KAÇAĞI YAPACAĞIM HALBUKİ MUTLAKA SİLİNDİR KAPAĞININ SÖKÜLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ yani şunu anladım asla ama asla kimseye güvenmeyeceksin ama ne yapacaksın bilmiyorsunki bilsen zaten kendin yaparsın şimdi yarını iple çekiyorum bakalım yüzüme nasıl bakacak....
Sevgili arkadaşlar umarım okurken sıkılmamışsınızdır ne yapayım inanın anlattım rahatladım umarım kimsenin başına gelmez..
Herkese saygılar.

çok haklısınız paylaşımınız da çok iyi olmuş çünkü böyle olaylarla karşılaşmak hep mümkün onun için bu forum sitesi çok işe yarıyor. bilgi alışverişinde bulunuluyor, bi şekilde fikir sahibi oluyoruz...

usta tanıdık olacak çok güveneceksin yada aracın basından ayrılmayacaksın....

kardeş bana bunu yapan 10 senelik arkadaşım, demekki arkadaş olamamışız bu kriz ortamında beni muhtemel yolunucak kaz gibi gördü herhalde ama bazılarının göz yaşlarıyla mutluluk olmaz o şekilde kazanılan paranın zaten bereketi olmaz allah mutlaka çıkarır haksızmıyım...

ustanın ismini yazda bizde keleğe gelmeyelim...

düşman başına öyle arkadaş.. milleti saf, kendilerini uyanık, opeli de hint kumaşı zannediyorlar..

inanın buradaki pek çok kişinin buna benzer hikayeleri vardır; "yok,ben yaşamadım" diyenlerde muhtemelen başına geleni farkedememişlerdir.

Peki! aracın nesi varmış su kaçağı nerden gelmiş ne işlem yapmış ustan onları öğrendinizmi?

evet arıza neymış kı ilkin kortkutupsonra halletti valla merak ettim

bana oldu aracım ön keceden kacırıyordu 300 ytl istediler triger felan sökülecek cok uğrasacağız dedile işciliği zor dediler 6-7 tane servise gittim
sağ olsun yalova kayalar opel servisiismail abi vardı 30 dak halletti 50 ytl aldım valla tanıdıktan şaşmamak lazım
kece değişti 1.5 motor yağı 1 lt sanzuman yağı işcilik 70 ytl verdim valla

komutanım ucuz atlatmışsınız valla. problemde sanırım termostad sonrası bir parçadaki kaçaktandır. ısındığında yapıyor olması aklıma bunu getirdi.
izmitdede usta sorunu var. bende arabanın ateşleme zamanının kaçırma sorunu vardı. 3 büyük opelciye 100 er kağıt bayıldım kablo buji ne varsa 3 kere değiştim. düzelmedi. bu arada işimde otomotiv üzerine.
artık kendi işimi kendim göreyim dedim. biraz dikkat ettim yağmurda yapıyor, biraz daha dikkat derken meğer yağmurda sileceklerin ordan lastik çıkmış, motorun üstüne su geliyor ve ordanda bujilere kadar iniyormuş. lastiği yerine oturttum kesildi. olan 300 kağıda oldu.
şimdi eskiden yanımda çalışan opelci bir çocuğa gidiyorum. henüz yaşı genç ama en azından çıkarcı değil. zaten işin hepsini beraber yapıyoruz.

Geri