ALLAH bu tek idaresini bildigi gibi yapsın

saati dun söktururken altında yanıklar vardı saatin elektirkci vidası sıkılmamıs yanmıs altı dedi

Oğuz, sayacın altındaki bağlantı klemenslerini vidaları tam sıkılmaz yada aşırı tüketimden dolayı ısınır ve gevşer ise bu klamensler zamanla yanar. senin sayaçtaki problemin kaynağı bu olabilir ancak çok düşük bir ihtimaldir.
ikinci ihtimal elektrik tesisatında bir toprak kaçağı meydana geldi ise ve tesisatının düzgün değil ise (sigorta ve varsa kaçak akım rolen görev yapmıyorsa) bundan dolayı sen kullanmasanda elektrik toprağa akmış ve sayaç yazmış ta olabilir. bu ihtimal de küçük bir olasılıktır ama olmaktadır.
sen şu anda sayacının bir süre her gün kontrol et ve sayacın değerlerini not al, aldığın değerleri aylık olarak hesapladığın zaman anormal bir tüketim çıkıyorsa tesisatını baştan sona kontrol ettir.
ayrıca sigortaları otomatik değilse bunları mutlaka otomotik sigorta ile değiştirayrıca topraklamayı da kontrol ettir ve gerekli değerleri sağlamıyorsa mutlaka düzellttir ve birde kaçak akım rolesi taktır. bütün otomatik sigortalar ve kaçak akım rolesi uzakdoğu malı değil kaliteli bir marka olsun.

bir sorum daha olacak kontrol ettik saatte sorun yok dediler laboratuar nasıl anlıcak peki?

labaratuvarlarda sayacın içerisindeki tüm tüketimleri kaydeden epron denen kayıt enteğrelerini okuyan cihazlar vardır. eğer bu enteglreler okunamayacak kadar hasar görmedi ise cihazlarla hafızadaki bilgileri okurlar. ve karşılaştırma yaparlar.ya gerçek değerleri yazarlar yada sayaç arızalıdır değerler muteber değildir diye rapor düzenlerler.
senin sayacını ekranındaki bilgiler okunuyor idi ise işin biraz daha kolay.
arızalı diğital sayaçlar 2 şekilde kontrol edilir.
birincisi; tedaş bünyesinde kurulan sayaçların kontrol edilip sanayi bakanığı yetkililerince raporları yazılan labaratuvarlardır. buralardaki incelemeler sonucunda bazen sonuç alınamamaktadır.
ikincisi; sayacı imal eden firmalarda ki buralarda imkanlar ve cihazlar dehe fazladır. çünki sayacı imal eden firmanın kendi imal ettiği sayaç hakkında deneyimi ve bilgisi daha fazladır. burada da yine sanayi bakanlığı yetkilileri raporlandırır. buraya bir nevi sayaç konusunda YARGITAY diyebilirsiniz. son sözü burası söyler.
sen öncelikle sayacı teslim ettiğin birimle görüş senin sayaç kendi labaratuvarlarınamı yoksa sayacı imal eden firmayamı gidecek onu öğren. münkünse firmaya göndermelerini sağlarsan daha çabuk ve kati sonuca ulaşılır. ancak nerede kontrol edilirse edilsin mutlaka ŞİKAYETLİ MUAYENE kapsamında kontrol edilsin.
ben senin gibi gelen bütün abonelerin sayaçlarını daha çabuk sonuca ulaşmak için bana bir takım iş yükü getirmesine rağmen direk şikayetli muayene kapsamında firmaya gönderiyorum. normal giden sayaçların raporları buradaki iş yükünden dolayı hem 6 aydan önce gelmiyor hemde tam bir inceleme yapılamıyor.

Son düzenleme:
Oğuz, sayacın altındaki bağlantı klemenslerini vidaları tam sıkılmaz yada aşırı tüketimden dolayı ısınır ve gevşer ise bu klamensler zamanla yanar. senin sayaçtaki problemin kaynağı bu olabilir ancak çok düşük bir ihtimaldir.
ikinci ihtimal elektrik tesisatında bir toprak kaçağı meydana geldi ise ve tesisatının düzgün değil ise (sigorta ve varsa kaçak akım rolen görev yapmıyorsa) bundan dolayı sen kullanmasanda elektrik toprağa akmış ve sayaç yazmış ta olabilir. bu ihtimal de küçük bir olasılıktır ama olmaktadır.
sen şu anda sayacının bir süre her gün kontrol et ve sayacın değerlerini not al, aldığın değerleri aylık olarak hesapladığın zaman anormal bir tüketim çıkıyorsa tesisatını baştan sona kontrol ettir.
ayrıca sigortaları otomatik değilse bunları mutlaka otomotik sigorta ile değiştirayrıca topraklamayı da kontrol ettir ve gerekli değerleri sağlamıyorsa mutlaka düzellttir ve birde kaçak akım rolesi taktır. bütün otomatik sigortalar ve kaçak akım rolesi uzakdoğu malı değil kaliteli bir marka olsun.

tum cevaplar icin tesekkur ederim cok aydınlatıcı oldu sonucu bekliyoruz o zaman saygılar..

çok geçmiş olsun
başımızdakilerin yeni tezgahıdır kaçak kullanılanı bize gömüyolar şerefsizler
doğalgazdan tırtıkladıkları yetmedi

tum cevaplar icin tesekkur ederim cok aydınlatıcı oldu sonucu bekliyoruz o zaman saygılar..

rica ederim oğuz, zaten beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok. ülkemizde bütün sistem devlet odaklı, vatandaşına güvenmeyen bir temel üzerine kurulduğu için nereye gidersen git maalesef benzeri durumlarla karşılaşıyorsun.
48 yaşındayım, 32 yıllık işçilik hayatım var. aklım erdiği günden bu yana hayatım her platformda hep bu tür haksızlık, adeletsizlik ve yanlışlıklarla mücadele ile geçti; sonuç alabildiklerimde oldu üstüne bir sürü masraf edip alamadıklarımda.
bu ülkenin bu konularda düzeleceğinden hiç umudum yok ancak hiç bir zaman mücadeleden vazgeçmedim tüm arkadaşlara da aynı şeyi tavsiye ediyorum.
bizler vatandaş olarak elimizden geleni yapmamız lazım ki şikayet hakkımızda olsun. çünkü İNSANLAR LAYIK OLDUKLARI ŞEKİLDE YÖNETİLİRLER

bu ayda 450 tl fatura geldi saat sıfır taktırdım 1700kw kullanılmıs gösteriyor faturada cıldırmamak icten degil ne yapacagım boyle bilmiyorum elk saati bir ayda 136kw kullanılmıs gösteriyor faturadada 136 kw yazıyor ama bu ayki tüketimi 1700kw gösteriyor hic bişey anlamadım
350tl bir önceki taksit carpı 4ay şimdide 450 tl yolladılar
biz bu faturaları ödersek nasıl gecinecegiz birde kullanmadıgım halde tek idaresinde calısan arkadaslar bir yardımcı olurmusunuz ne yapacagım itiraz et diyorlar yine ama faturayı ödeyeceksin bu nasıl bir sistem anlamadım

guncel

allah yardımcın olsun biri sizin elektriği kaçak kullanıyor olabilirmi yada birileri bir ihtimal aklıma bu kadar kabarık bir fatura nedeni ancak bu geldi..

corsa cdtiAlıntı:
msm89´isimli üyeden Alıntı
hay ben böyle işin şerefsiz bu adamlar ya hepsi şerefsiz bunların ya yazıktır günahtır ayıptır ya :( :(
oğuz kardeş ben senin yerinde olsam dava bile açarım susmamak lazım bu şerefsizlere !!!

bak kardeşim birincisi önce adam gibi yazı yazacaksın. kim şerefsiz.?
bu yönetmelikleri çıkarıpta vatandaş ne hali varsa görsün, sen parayı bir öde haklı isen devlet sana geri öder diyenlermi; yoksa bizim gibi günde bu şekilde onlarca vatandaşla muhatap olup, dert anlatıp yardımcı olmaya çalışan mağdur olan vatandaşlardan daha fazla üzülen ama yönetmelikleri uygulamaktan başka yapacak başka bir şeyi olmayan memurlarmı.?

Abicim bu yazıyı anlamamak için ÇOK uğraştın dimi ? :mad: ben sana veya başka bi memura niye şerefsiz diyeyim ? senin elinden ne gelir sen ödeme git diyebilirmisin bana ? Bunun cevabının hayır olduğunu bilicek kapasitede insanlarız biz, benim şerefsiz dediğim üst düzey yöneticilerdir, gelsin onun yüzünede söylerim ! Bizim ALLAHTAN başka kimseden korkumuz olmaz ... Üstüne alındığına gerçekten üzüldüm ama gereksiz yere alınmışsın ...

Son düzenleme:
mustafa57Arkadaşlar yorumları okuyorum herkes tutturmuş bi şerefsiz gidiyor. o işlemi yapan memurun ne suçu var. sonuçda ordaki memurda saat üzerinde yazan Kw/h tahakkuk ettirmek durumunda. saat arızalı ise sorun çözülecektir zaten önemli olan kısa sürede çözülmesi.

bu şerefsiz diye itham edenler kendileri işlerini çokmu düzgün yapıyor anlamadım . herkesi aynı kefeye koyupta ŞEREFSİZLİK yapmayın.

İşlemi yapan memura niye laf edelim onun ne günahı var, hiç bişeyin memurun elinde olmadığını bilicek düzeydeyiz ! :mad: Kimsenin kimseyi aynı kefeye koyduğu flan yok EVET işimi düzgün yapıyorum gel kontrol et çok merak ediyosanda !
ŞEREFSİZLİK yapan yok ağzından çıkanı kulağın duysun yukarda yazdıklarımı tekrar okursan anlamadan dinlemeden ettiğin lafın yanlışlığını anlarsın ZATEN !!! :mad::mad:

Geri