Aldığım araçla birlikte KASKOyu da alsam mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaderaniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
99 model Vectra CD 2.0 bir araç için anlaştım. 20 mayısta noterden satışını alacağım. Aldığım kişi %40 hasarsızlık indirimli kaskosu olduğunu söyledi aracın. Devralmak oldukça avantajlı olacak. Ancak ben kasko yaptırmak yaptırmamak arasında kaldım. Aracın kasko değeri 12.200 tl. Yılda 700-800 tl vermek zoruma gidiyor bu yüzden. Hani daha değerli bir araç olsa anlayacağım ama...

Ne yapmam daha iyi olur sizce? Herhangi bir kaza da filan çok masrafı çıkar mı bu vectraların? Bir de kaskoyu almak istersem neler yapmalıyım, nelere dikkat etmeliyim?

Daha önce bindiğim araçların hiçbirine kasko yaptırmadım da, cahillik işte...:D

oncelıkle hayırlı olsun gule gule kullanın ... bence her turlu kasko yaptırın kaskonun onemı ALLAH kaza bela vermesın ama oldugu zaman anlasılır kaskonun ne kadar onemlı oldugu.ewet bıraz masraflı oluyor ama daha buyuk masraflardan da kurtarıyor .turkıyede yasıyorsak mutlaka kasko yapılmalı ve kaskonun en donanımlısını yaptırmak gereklı bence(hasardan yangından terorden v.s gıbı ...

Kasko devredilmez.

Kasko devredilmez.

Bu durumda kasko iptal mi edilecek? Yani ben sıfırdan, hasarsızlık indirimi olmadan mı kasko yaptıracağım?

kasko devredilmez ancak bazı sigorta şirketleri kasko sahibi aracını değiştirdiğinde yeni aldığı araca devretme yapabiliyor. ama senin öyle bi şansın yok aracı satan kişi bunu aldığı yeni aracına devredebilir. ewet 0 dan kasko alıcaksın. + 12.500 tl değerindeki aracın kaskosu o kadar pahalı değildir. aracımı alalı 6 ay oldu kasko değeri 37.500tl ve full kasko ödedeğim ücret 840 tl. gerçi benim kasko işinde acenta karı yok hala oğluna yaptırdım ve plakam 39 bunlar 250tl desek normalde 1100 tl falan olur du!!! AMA 37.500 tl senin 12.500 ün o kadar olcağını sanmıyorum. bir iki sigortaya bak!! ve mutlaka ama mutlaka kasko yaptır canın yanmasın sonra!!!

Cahillik dedim ya başta...

Ben kaskonun araca ait olduğunu sanıyordum, aldığım öğretmen arkadaş da öyle. Dolayısıyla araç el değiştirse de kasko araca ait olduğu için araçla birlikte yeni sahibinde kalıyor biliyordum. Demek ki kasko araç için ama kişiyle birlikte devrolunuyor.

Teşekkürler...

kasko DEVREDILIYOR ama eskı aracınızdan kalan kaskonuzu yenı aracınıza DEVREDEBILIYORSUNUZ...

kasko indirimi araca vermiyo size verio.. yani öle düşünmek lazım..
siz şimdi sıfırdan kasko yaptırcaksınız.. 1 sene içinde hiç kazaya karışmazsanız kasko şirketi diycek bu adam iyi adam.. riski az ben buna indirim vereyim...

benim aracım corsa c kasko değeri olarak 17 18 milyar die geçiodu emin deilim. başak sigorta süper oto kasko yaptırdım (yani standart özelliklere sahip, terör yanma çalınma kaza bela herşey dahil) 570 lira.. ki onuda 6 7 taksite bölüolar..

eğer kasko işi tamamen kasko bedeline göre yapılıosa sizin poliçe 500 lira civarı olması lazım (500 den az olmuo die biliorum)...

ayrıca 10 yaşından büyük arabalarada kasko yapmıo her şirket
bi araştırın siz en iyisi..
opelede biniosanız kaskonuz olsun.. çünkü birine arkadan çarptınız dielim kaput biraz eğildi düzelcek boyancak bide tampon dielim boyancak emin deilim ama serviste 1000 tl gibi bi rakam olur

ewet kasko araç için mesela benim kasko sözleşmesinde plaka yamıyor şasi no yazıyor (daha plaka çıkmamıştı kaskoyu yaptırdığımda.) tam keisn ibşi demiyim yine ama arkadaşlarda 2000 astra vardı sattılar geçen 2008 astra aldılar ve eski arabadaki hasarsızlık indirimini yeni araçlarına devrettiler. bu kasko işleri çok ayrıntılı işler çok çok iyi araştırman lazım. burda yazılanlara bakma. en iyisi bir iki tane acenteya git onlarla konuş sözleşmeleri ii oku. mesela arkadaşın 2005 vectra C si var piyasa değeri aşağı yukarı 25000-28000 arası kasko şirketini bitanesi 510 tl çıkardı yaptırıyodu sözleşmeyi bi okuduk hiç bi şeyden muafiyeti yok. grev lokavt kötü niyetli halk hareketelerinde hasarın %25 ini sen ödüyosun. senden başkası araçla kaza yaparsa %25 i sen ödüyosun yılda 16000 km yi geçersen kaskon düşer. gibi bi dünya ıvır zıvırı var.

Herkese teşekkürler. Konuyu anladım. Önce bir satış, devir işlerini halledeyim ondan sonra kaskoyu araştırayım.

Geri