AkÜ takvİyesİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan msty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

msty

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar

konuyu umarım yanlış yere açmamışımdır. yaklaşık 10 gündür şehir dışında olduğum için aracımı kullanamıyordum. aracım corsa d 14 model otomatik . dün akşam çalıştırmak istediğimde akü boşaldığını fark ettim. şimdi akü takviye kablosu alacağım ama internette çok farklı amper birimleri var neye göre almalıyım. alırken neye dikkat etmeliyim kaç amper almalıyım.

Merhaba arkadaşlar

konuyu umarım yanlış yere açmamışımdır. yaklaşık 10 gündür şehir dışında olduğum için aracımı kullanamıyordum. aracım corsa d 14 model otomatik . dün akşam çalıştırmak istediğimde akü boşaldığını fark ettim. şimdi akü takviye kablosu alacağım ama internette çok farklı amper birimleri var neye göre almalıyım. alırken neye dikkat etmeliyim kaç amper almalıyım.
Öncelikle geçmiş olsun . Şu linkten araca uygun aküyü bulabilirsiniz : http://www.inciaku.com/tr/akunu-bul

LG-E975 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

teşekkürler aracıma akü almayacam sadece akü takviye kablosu lazım

amper sorduğunuza göre kablo değil takviye sarj ünitesi alacaksınız. eğer öyleyse amper yüksek olsun. mümkünse fonksiyonlu olsun bende einhel var hem lastik şişiriyor hemde lamba olarak kullanabiliyorsun. üzerinde radyo da olsa iyi olurdu :)

Merhaba arkadaşlar

piyasada satılan 20-30 liralık akü takviye kablolarının bir işe yaramadığını bir çok kullanıcının yazdıklarından anlayabilirsiniz. kullanıpta işe yarıyor diyen birinin aldığından almak lazım. zira incecik kablodan yapılmış ve hakikaten bir işe yaramayan bolca kablo var piyasada.
ben kendim yaptım bir adet gerçi daha denemedim çok şükür ama :D anfi için kullanılan kalın kablodan alıp 4 metre uçlardan aldım 4 adet güzel bi takviye kablom oldu.
elimden gelir derseniz 4 metre serçe parmak kalınlığında (en az) kaynak makinesi kablosu ve takviye kablosu için uçlardan bulursanız nalburdan alıp kendiniz yapmanızda fayda var yoksa kullanıcı yorumu iyi olan bir adet bulmalısınız.
amper değerleri olarak üzerinde yazanlar zaten bence kafadan sallanmış...kafamda en azından bir değer olsun derseniz 100 amper diyebilirim fikir vermesi açısından...
birde takviye yaparken sabırlı olup bağlantıyı yaptıktan sonra (besleyen aracın rolantide elektrik tüketen aksamları kapalı vaziyette ve mümkünse rolantiden daha yüksek motor devrinde ) 3-5 dakika beklenmesi takviye yapan aracın aküsünü bir miktar kendine getirir ve araç daha rahat çalışır

anladığım kadarı ile kablolar için de amper değeri var. buna hiç dikkat etmemiştim. geçen hafta 101den almıştım bakayım ne yazıyor: 200 ampermiş)

Son düzenleme:
kendim yapabilirim aslında ama internette fiyatlar çok yüksek olmadığından hiç uğraşmak istemedim ama bahsetmiş olduğm gibi 100-200-500 ve daha yüksekleri mevcut. bazı yorumlarda yüksek olmasınında zarar verebileceği yazıyordu. bu sebeple aslında biraz kararsız kaldım.

kendim yapabilirim aslında ama internette fiyatlar çok yüksek olmadığından hiç uğraşmak istemedim ama bahsetmiş olduğm gibi 100-200-500 ve daha yüksekleri mevcut. bazı yorumlarda yüksek olmasınında zarar verebileceği yazıyordu. bu sebeple aslında biraz kararsız kaldım.

yüksek olmasının zararı olmaz. dediğim gibi internette gördüklerinizin bir çoğu gerçeği yansıtmayan değerler yazılmış halde satılıyor.

arkadaşlar yardımlarınız teşekkürler ozaman yorumlardan en iyisini ve kalın kablolu olanı almalıyım.

Hazır alma derim dışı kalın içi incecik kablodan yapıyorlar uygun olmasının sebebi de budur. Çalıştırır mı çalıştırır ama sizin hırdavatçıdan alacağınız yada özel yaptıracağınızın çeyreği kadar randıman vermez. Şurda burda satılıyor 12TL 15TL paranızı çöpe atmayın. Ben kalın kablodan ve 4 tane de uçtan alıp kendim yaptım. Hırdavatçının kendi özel yaptıkları da var onlardan da alabilirsiniz. Tam hatırlamıyorum ama benim 40 TL ye mal olmuştu. Transit bile çalıştırdığımız oldu.

Geri