Akü öneriniz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan the_boss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşımızın başlığı altında benimde bir sorum olsa sanırım ayıp etmiş olmam. Benim aracımda 45 amperlik bir akü vardı. Şimdi akü değiştireceğim araç lpg li ama benzinde çalışıp 3000 devirden sonra LPG geçişi yapmakta. Kaç amperlik akü alsam aracıma zarar vermez?

Ben yeni değiştirdim.. 60 Amper Bosch akü aldım 130 TL, kampanyalı fiyatıymış...

Ben yeni değiştirdim.. 60 Amper Bosch akü aldım 130 TL, kampanyalı fiyatıymış...

Üzerinden çıkan 45 amperdi yine 45 mi almam gerek dersiniz?

75 ampere kadar alınabilir..kışın çok faydası olur yüksek amperli akünün.

Orjinalini kullanmak tabiki her zaman daha iyidir. Aracınızdaki ekstralara göre (sis farı, Xenon, klima, LPG vs..) akü amperinin artması gerekir. Sonradan araca ilave edilen parçalar elektrik sarfiyatını artıracağından, yüksek amperli akü kullanmak faydalı olacaktır. Ayrıca yüksek amper aracınıza herhangi bir zarar vermez...

Bende aslında yüksek amperli ile değiştirmek istedim ama sonradan araca zarar verirse diye de çekinmedim dersem yalan olur. Çünkü kafam karıştı araç üzerinden çıkan 45 aslında 72 almayı düşünmüştür tırstım :)

Bende aslında yüksek amperli ile değiştirmek istedim ama sonradan araca zarar verirse diye de çekinmedim dersem yalan olur. Çünkü kafam karıştı araç üzerinden çıkan 45 aslında 72 almayı düşünmüştür tırstım :)

Alın hiçbir sorun çıkmaz..

ben 72 amper bosh aküyü 150tl yeni aldım

Benim akünün yaşını bilmiyorum malesef, 1 seneyi geçti aracı alalı, ilk başlarda problem yoktu aküden yana ama son 3-4 aydır var. Çalıştırmadan olduğu yerde bırakmaya korkar oldum.
Akünün üzerindeki gözlem göstergesi de siyahı gösteriyor, şarj problemi anlamında.

72 A akü, Astra G 'ye sığar mı arkadaşlar ? Araçta LPG mevcut üzerine ses sistemi de mevcut(bas ve anfi), aküyü bunlar öldürdü herhalde.

Aracı bakıma götürdüğümde ustaya problemden bahsetmiştim ve araçtaki alarm sistemi aküyü yer demişti, 1 hafta da aküyü yiyecek kadar çekmesi anormal değil mi sizce de ?

İnci'nin kuru aküsünü kullanıyorum ve çok memnunum. 5 yıl oldu. Araba 2 ay bile çalışmasa ilk marşta sorunsuz alıyor. Biraz ucuz olsun dersen Yiğit aküde kendini epey geliştirdi.

Geri