akü lambası ve stop etme :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan LEON8686
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LEON8686

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
97 model 2.0 otm.vectram var daha yeniyim huyunu suyunu bilmiyorum hareket halindeyken akü lambası yanıyor gibi oluyor kendi kendine ışığı azalıyor artıyor bazende yavaşladığım zaman araba birden stop ediyor kalıyorum ortada :( 8000 km ye yakın yol yaptım uzun yolda sorun olmadı bir iki haftadır şehir içi kullanmaya başladım böyle bi olayla karşılaştım sıkıntı nerde acaba aracı D'de kullanıyorum acaba yanlışmı yapıyorum bilmiyorum bilgi verirseniz sevinirim.... :sorry:

Şarj dinamosunun da sıkıntı olabilir

aklıma geldi ama çalıştırırken sıkıntı yapar diye düşündüm hareket halindeyken stop ettirirmi ????

Sistemde zayıf voltaj olduğundan ettirebilir belki aracınızı bi elektrikciye götürün voltajını ölçtürün derim birde bazı konularda sözü geçiyor 97 model aracınız galiba tesisatı büyük ihtimal sıkıntılı o yüzdende yapabilir tesisatınızın kablolarını kontrol ettirin.

teşekkür ettim :

şarj dinamosunda yada ona bağlı kayışta bi problem vardır. Bendede dinamo takılmış kayış zorlamıştı baya akü ışığı yanıyodu. Şarjla ilgili bişey kesin

bi gösterelim ne diyecekler bakalım

Akünün voltajını ölçtür bir akücüde, ölçtürmeden önce akunun uzerındekı delıkden ısıgına bak siyahsa akün ya sarj yemiyor saf su eksilmesinden dolayı, eğer yesıl yada yesıle yakınsa sarj dinomosuna baktır ,bi ihtimal diyotların zayıflamış olabılır ..

benim anlamadığım seyir halindeyken duracak kadar yavaşladığım anda arabanın stop etmesi mantığım almıyor bu olayı ???

benim anlamadığım seyir halindeyken duracak kadar yavaşladığım anda arabanın stop etmesi mantığım almıyor bu olayı ???

Akün zayıf usta aynı durum benımde basıma gelıyordu yazın , aracımdakı akü klimayı acınca cok zayıflıyordu halbuki sarj dınomusunun yetmedıgı yerde akü devreye gırıyor ama aküde zayıf oldugundan dırek stop ediyordum, akünü bir ölçtür akücüde sıkıntı yoksa dınamoda direk akünü değiştir .. Olsun bitsin sıkıntısız calısır ..

Geri