akü bitmiş astra sedan 111.yıl

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SEREF22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
açık kalmıştır bişeler teybi lambası vs yoksa olmaz yada akü hatalı üretimdir

Yeni nesil arabalar böyle diye bir cevap verildiyse bencede mantıklı değil ama akü hatalı dese mantıklı deriim. Aküde bir sorun olma olasılığı daha fazla gibi.

Arabada açık elektrik aksamlı tavan lambası vs. klasa bile astra h larda 5-10 dak. içinde kapılar kilitlendi ise açık kalan kısmın elektriğini kesiyor otomatik. bence ya araçta problem var yada akü fabrikasyon hatalı olabilir.

9 günde akü mü bitermiş en azından aracın yeni olduğunu düşünürsek kesin bir yerden kaçak vardır araç stop etmişken ölçüm yaptırın bence

Arkadaşlar Opel Yetkili Servis'lerinden bahsediyoruz. Ne zaman hangi sorunuımuzu ciddiyetle ele alıp çözdüler?

Çoğu zaman karşımdaki servis danışmanının beni dinlemediğini düşünüyorum.

Aracınız garanti kapsamı içerisinde ve siz birşeylerden şikayetçi iseniz;
Sürekli yapar abi bunlar, bu modellerde bu var malesef. Yapacak da hiç birşey yok. Önümüzdeki modellere bakıcaz modunda çalışıyorlar.
Aracınız garanti kapsamı dışındave siz birşeylerden şikayetçi iseniz;
Sürekli yapar abi bunlar, bu modellerde bu var malesef. Bakalım faturayı daha ne kadar kabartabiliriz modunda çalışıyorlar.

Opel Astra 111. YIL aracımın sağ ön hoparlörü, aracı aldıktan birkaç ay sonra arızalandı. Cıızırtı yapmaya başladı.
Hoparlör değişimi özel servis ya da sanayide döşeme söküp takmak dahil max 20 dk. lık bir işlemdir.
Bu işlem için saat 16:00'da servise gittim. 2 saatte yetişmez zaten randevunuz da yok dediler ve aracı ertesi gün sabah getirmemi söylediler. (yani randevu verdiler)
Ertesi gün saat 09:15 de servise giriş yaptım.
Aracı saat 10:00 da işleme aldılar ve döşeme söküldü.

10:30'da biri gelip hoparlörü söktü.
11:55'de biri gelip yeni hoparlörü taktı.
12:25'de biri gelip döşemeyi taktı.
12:50'de servis çıkışı yapıldı.

Bu ne demek, garanti için bize gelirseniz piyasada max 100 TL ye alacağınız hoparör için biz de sizin 4 saatinizi çalar ve ilgisizliğimiz ve yavaşlığııımız ile sizi çıldırtırız.

Eğer o gün yanımda kardeşim olmasaydı, emin olun levyeyi alıp cam çerçeve indirebilirdim. Böyle bir terbiyesizlik, böyle iş ahlakına sığmayan uygulama görmedim.

En kötü yanı bunu şikayet edeceğiniz bir yer yok. Opel Türkiye'ye şikayet iletiyorsunuz;
- Hımm, öyle mi? Biz şikayetinizi ilgili servis yetkilisine iletiriz.
Servisler üzerinde herhangi bir yaptırımınız yok mu? Onları uyarmak, tekarlanmasını önlemek için aksiyon almak, müşteri menuniyetini sağlamak gibi bir göreviniz yok mu?
- Hayır, yok. Biz sadece şikayetlerinizi ileteceğiz.
Onu ben de iletebilirim. Zaten o servis yetkilisi işini düzgün yapıp servisini denetlese bu sorun olmayacak.

Sonuçta şikayet iletiliyor ve insan en azından bir özür bekliyor. Fakat nerde o anlayış...

Çok açık net söylüyorum bugün Fiat bile bu konuda Opel'e göre birkaç gömlek daha üstün. Acı ama gerçek bu malesef.

Aynı servise aracımı rot-balans ayarı için götürdüm. Aracı hemen alıp gözümün önenden kaybettiler. Tam dedim işler bu sefer hızlı yürüyecek. 45 dk geçti gelen giden yok.
Araç nerede diye bakmaya gittim araç rot ayarının yapıldığı ünitenin üstünde duruyor. Başında kimse yok. Aracım ile ilgili işlemin bittiğini düşündüm. Servis danışmanına aracı ne zaman teslim edeceklerini sordum.
Cevap muazzam:
- Aracınız henüz işleme alınmadı, zaten ustamız da şu an buarda değil. Geldiğinde ilk iş sizin aracınıza bakacak.
Ne zaman gelecek peki?
- Kem, küm.
Ben aracımı alayım o zaman...
- Tabi hemen getirelim.

Araç 10 dk sonra gelebildi...

aracınız 2011 model .yani yeni araç aküde aylardır üstünde yani araba çalışacak ve aküyü şarj edecek.sizde 9 gün aküyü uyutunca bitmesi normaldir.saygılarımla

slm arkadaslar ..mesajlari okudumda yeni arabalarda maalesef durum bu bmw yeni modelleri m5 serisi arabayi 10 gun birakin acamazsiniz tek yapmaniz gereken sey aku basilarini cikarmak en iyisi bu ,fabrikadan yeni cikan arabalari park ediyoruz inannin yanimizda sarz cihazi tasiyoruz millet inanmiyor yok ya diyor akuden problem diyende var ama bmw 5 serileri yeni modeller seatlar audi yeni modellerde ayni sorun var aslinda problem yok sorun adamlar akuleri romanya cin bulgaristan menseeli birde arabayi kapattigin zaman araba elektronik sistemleri calisir kapanmaz ,
saygilar

haa bide bir sey unuttum yazmayi yeni model arabalarda ozellikle audi bmw serisinde bagajlarda hediye kucuk sarz cantasi geliyorzaten piyasada aku sarz cihazi kucuk cantali baya yayginlasti benim duyumum soylenen bunlar

Geri