Opel Astra 111. YIL aracımın sağ ön hoparlörü, aracı aldıktan birkaç ay sonra arızalandı. Cıızırtı yapmaya başladı.
Hoparlör değişimi özel servis ya da sanayide döşeme söküp takmak dahil max 20 dk. lık bir işlemdir.
Bu işlem için saat 16:00'da servise gittim. 2 saatte yetişmez zaten randevunuz da yok dediler ve aracı ertesi gün sabah getirmemi söylediler. (yani randevu verdiler)
Ertesi gün saat 09:15 de servise giriş yaptım.
Aracı saat 10:00 da işleme aldılar ve döşeme söküldü.
10:30'da biri gelip hoparlörü söktü.
11:55'de biri gelip yeni hoparlörü taktı.
12:25'de biri gelip döşemeyi taktı.
12:50'de servis çıkışı yapıldı.
Bu ne demek, garanti için bize gelirseniz piyasada max 100 TL ye alacağınız hoparör için biz de sizin 4 saatinizi çalar ve ilgisizliğimiz ve yavaşlığııımız ile sizi çıldırtırız.
Eğer o gün yanımda kardeşim olmasaydı, emin olun levyeyi alıp cam çerçeve indirebilirdim. Böyle bir terbiyesizlik, böyle iş ahlakına sığmayan uygulama görmedim.
En kötü yanı bunu şikayet edeceğiniz bir yer yok. Opel Türkiye'ye şikayet iletiyorsunuz;
- Hımm, öyle mi? Biz şikayetinizi ilgili servis yetkilisine iletiriz.
Servisler üzerinde herhangi bir yaptırımınız yok mu? Onları uyarmak, tekarlanmasını önlemek için aksiyon almak, müşteri menuniyetini sağlamak gibi bir göreviniz yok mu?
- Hayır, yok. Biz sadece şikayetlerinizi ileteceğiz.
Onu ben de iletebilirim. Zaten o servis yetkilisi işini düzgün yapıp servisini denetlese bu sorun olmayacak.
Sonuçta şikayet iletiliyor ve insan en azından bir özür bekliyor. Fakat nerde o anlayış...
Çok açık net söylüyorum bugün Fiat bile bu konuda Opel'e göre birkaç gömlek daha üstün. Acı ama gerçek bu malesef.