Arkadaşlar fazlasıyla yazmış, sadece fikrimi belirtmek isterim. Nükleer enerji için geç bile kalındı..
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
en başda çernobil ilk nesil ve en eski teknolojiye sahip bir nükleer tesisdi ve rusyanın parasızlığından dağılma döneminde bakımsızlıkdan tesisin çok eski olmasından ve çalışanların ihmalkarlığındanda o olay oldu..
şimdi yapılıcak olan tesis en yeni nesil çok tecrübelerle yapılıcak bir tesis olucak..
nükleer meraklısı değilim ama ülkemde doğalgazdan elektrik üretğildiğinide düşündükçe dünyada bu yöntemle elektrik üreten sanırsam tek ülkeyizidir çünkü doğalgazla elektrik ürettinizmi ortaya çıkan enerjinin 3 de 1 i boşa gidiyor.. yani büyük bir zarar ve saçmalık..
türkiyenin büyük bir enerji açığı var ve geleceğini düşünmek zorunda türkiye büyüyor ekonomik olarak her gün yüzlerce yeni tesis fabrika atolye işyerleri açılıyor ve nüfusu artıyor bunlara orantılı elektrik ihtiyacıda artıyor ve her ülke bu gününü değil 20-30 yıl sonrasını düşünmek zorundadır..
ben bizde bir sıkıntı çıkıcağını sanmıyroum çünkü en son nesil santral yapılıcak japonyadaki santralde ilk nesil santrallerden ve normalde 10 yıl önce tesisin kapatılması gerekiyormuş ömrünü doldurmuş ama japonlar ufak bir revizyonla 10 sene daha açık tutmuşlar ve 8.9 luk bir depremde yüz yılda bir olucak bir deprem bu iki şey bir araya geldimi japonyadaki olayı gelipde türkiyedede olurmu demek vicdansızlık olur türkiyede bilim adamları açıkladı 8.9 luk potansiyeli olan bir fay hattı bile yok kaldıki nükleer tesisi fay hatının geçmediği deprem riskinin olmadığı yere kurucaklar..
hükümet ısrar ediyor çünkü türkiyenin acil enerji ihtiyacı var geç bile kalındı.. bu projeden 2 tane yapılırsa türkiyeyi rahatlatır..
Dünya nükleer enerjiye farklı bir gözle bakmaya başladığı günlerde bizim böylesine büyük bir yatırıma girmemiz ne derece doğru?
bu soru yönlendirmeli olmuş istedikleri kadar farklı bir gözle baksınlar vazgeçe bilirlermi geçemezler sıkıysa kapatsınlar kapatamazlarda söylenirler söylenirler susarlar.. almanyada kapatamaz elden geçirmek dediği kontrol ediceklerdir revizyon yapıcaklardır.. kapatamazlar.. üç gün karanlıkda kalsınlar görürüm onları..
yeşil enerji ile keşke olsa bu işler ama yetmiyor araştırmalarda yapıldı toroslara komple pervaneli sistem yapsalar ancak iki şehrin elektriğini karşılayabiliyor.. kaldıki bir pervanenin depolama ünitesiyle beraber maliyeti 2-3 milyon dolara geliyor.
güneş enerjisi deseniz bunun denemeleri şu anda ispanyada falan yapılıyor amerikada yapılıyor güneş tarlalaları kuruluyor ama hem aşırı ağır bir maliyeti var o devasal aynaların hemde masraflı devamlı üstündeki toz partiküllerinin temizlenmesi için onlarca ekip sabah akşam denetleme yapıyor araçlarla.. ve yüzlerce dönüme aynalar kuruyorlar.. bizde o kadar alanda yok kuralım hadi kursak o yüzlerce dönüme kurulan aynalar ancak bir kasabayı aydınlatıyor..
nukleer ve heslere karsıyım bunların yerine rüzgar ve güneş enerji sistemleri yapılmalı. 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede güneşte rüzgar da yeterince var asıl bu projelere ileriye dönük yatırım denir bence. birileri para kazansın diye proje yazılmaz yapılmaz