Airbegg

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lulati
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kapının tam neresinde soket ve soketi sökerken airbag in patlama gibi bir olasılığı yok dimi

kimsenin fikri yok mu bu konu hakkında?????

kapının içindeki soketin yeri olarak şunu söyleyebilirim. bu sokete ulaşmak için kapı döşemesini sökmelisin. yukarıda stepaxxx kapı içinde sensör olduğunu söylemiş. sensörü yerinden sökmemeni tavsiye ederim ama soketle uğraşırken airbag açılmaz merak etme.

kapı döşemesini sökmen lazım..kontak kapalı olduğu müddetce hiçbir sorun olmaz.sensörü yerinden çıkartmadam soketi sökemezssin..ama gene sonmezse net bir cod ve acıklama gerekli ozaman başka bi yöntem yapıcaz

arabanın aküsünü söküp beklersem airbag uyarı ışığı söner mi.

sönmez.illaki hafızaya alına cod silinmes lazım

bendede aynı sorun vardı yolcu yan hava yastığı resistans değeri düşük diyordu hatada
servise gittim arkadaşların dediği gibi koltuğun arkasındaki döşemeyi açıp oradaki soketi değiştirdik tech 2 de hatayı sildik sorun kalmadı sorun kalmadı. bu arada bu düz bağlantı gibi çözümler kesin çözüm değil sanırım bu şekilde yapılırsa hava yastıklarının açılmayacağını sölemişlerdi. kırk yılda bir lazım olur o da açılmazsa ne anlamı kaldı hava yastığının.:confused:

Son düzenleme:
ben daha sorunu cözemedim kac ustaya götürdüysem hiçbiri bulamadı sorunu herkes biryerleri söküyor ama yine hallolmuyor sorun bıktım iyice böyle sorunlr beni arabadanda sogutuyor

lulati;

koltuğun içindeki hava yastığının tamamına ulaşabiliyosan o kısımda da bir soket olmalı, yani yastığın üzerine giren bir soket. ona da bir bak. ya da koltuk mekanizmasının ileri geri kaydırılması ile ilgili olarak yastığa giden kablolarda bir dartılma yani çekiştirilme olabilir mi ne dersin? bir de şu var; bu yastık kabloları sonuçta ya ecu ya ya da yastıkların açılmasını sağlayan bir kontrol ünitesine ulaşıyor, bu hat boyunca kabloların tamamını kontrol edip, mevcut tüm bağlantı noktalarının sıkılık gevşeklik durumuna bakabilirsen iyi olur. ya da gittğin tamircilerde bu yönde telkin verirsin. kolay gelsin.

Son düzenleme:
böyle usta bilsem yaptıracamda kimse bu işten anlamıyorki ben fazla bu işten anlmama ama ustalardan fazla sey biliyorumm

Geri