air bag'ler hangi durumlarda aktif

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan extreme1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

extreme1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar bir film seyrediyordum aklıma bir şey takıldı !!!

Park halinde aracın içinde oturuyorsunuz.ve araç çalışmıyor müzik dinliyorsunuz. acaba air bag'ler aktif konumda kalıyormu !!!!

bilgisi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum :)

airbag her durumda aktif die biliyorum cunku kaza anında arac stop edebilir elektirigi kesilebilir airbag genede çalışır gibi biliyorum emin olmamakla beraber.

güzel soru arkaşım bak bende merak ettim. aracın içinde otururken anahtarda takılı deil dielim önden bi araba geldi çarptı nolcak????

hadi deneyelim :)

her durumda aktif ama emniyet kemerleri ile ortak çalışıyor tabi bu opel in bütün modellerinde varmı bilmiyorum bunun dışında barutla çalışan bi sistem diye biliyorum yanlış bilmiyorsan hızlı açılması bakımından

şimdi beyler park halinde iseniz size gelip biri çarparsa aırbag ler açılmaz kontak açık olsa bile emniyet kemeri takılı olsa bile açılmaz bununda sebebi aracın km saatinin çalışmamasıdır yani beyin hız algılaması gerekir hesaplama yapabilmesi için sanırım yeterlidir.

:good:
park halinde iseniz size gelip biri çarparsa aırbag ler açılmaz kontak açık olsa bile emniyet kemeri takılı olsa bile açılmaz bununda sebebi aracın km saatinin çalışmamasıdır yani beyin hız algılaması gerekir

e ozaman diyelim zorbela hızlı arabayı durdurduk ama karşıdan gelen kafadan bize çarptı ve motora kadar girdi açılmayacaksa bi eksiklik yada gariplik var. bunu otomobil üreticilerine bi söylemek lazım eğer açılmıyorsa dimi

eğer hız okuyup açılıyorsa mantıksız
opellerde bu böyle mi acaba ?
bir haber okumuştum araç kaza yapıyor ama emniyet kemeri takılı değilken.
içindeki yaralıları çıkarmaya çalışırken air bag açılıyor ve kazadan sağ kurtulan kişi air bag yüzünden boynu kırılarak ölüyor araç chevroletti jip

Durduğu yerde bilmem ama benim eşim 2005 opel corsa ile kaza yaptı..Emniyet kemerleri takılı ama airbag açılmadı :)

''air bag'ler hangi durumlarda aktif'' sorusuna '' Allah'a emanet '' diyorum ben...

Geri