Ahh usta ahh.... yardimlarinizi bekliyorum...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan olciyak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

olciyak

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bir kez daha usta sorunsali ile karsinizdayim, 26.000 km dir degismeyen LPG filtremi herzaman en ucuz lpg kullandigim icin , kirlenmistir diyerek internetten cok hesapli temin ettigim LPG filtrelerini degistirmek istedim , atikerin LPG filtreleri diger markalarinkinden farkli olarak yag filtre anahtari ile acilmakta , simdi sorunum su ; usta bu filtreyi oyle bir sıkmış ki mengeneye sikistirmadan acilmasi imkansiz gibi hatta uzerinde , 50 kg zipladiginda en ufak bir hareket gozlenmedi , sinirden cildirmamak elde degil , kardesim ben lpg filtremi sende 50 tl ye degistirtmek zorunda degilim ki , internette 5 adet filtre (gaz kesici filtreleri dahil) 50 tl . Aynisi basima babamin aracina bakim yaparken gelmisti , usta yag tipasini oyle bir sıkmis ki , torx kirmistim , ama sirf bunu bidaha oraya tekrar gelelim diye yapiyorlar . Sizce ne yapmaliyim ? Vidalanan kismin etrafini isitsam tekrar mi denesem ? Filtre anahtarim yok, fakat her turlu yag filtresini, kemerimle sikistirarak cok rahat acabiliyorum , ama burada asiri sikildigindan ise yaramadi :/ . İs inada bindi sanayiye gitmicem , en kotu ihtimalle gene ayni siteden komple aparatiyla birlikte filtre alicam . Yardimarinizi bekliyorum.

aracı stop et filtrelerinin giriş ve cıkıs hortumlarını kelepçelerini gevset hortumları sok mengeneye baglayık sokmeye calıs. gerekirse mengeneye baglıyken içine kalın bi tornavida sapla filtrenin o sekilde cevirmeyi dene.
ama filtreyi değiştikten sonra ayar yapılması lazım bildigim kadarıyla

Ya söktum filtreyi zaten , tornavida sokup uzerine 50 kg cikardim , yok banamisin demiyor , son care isitip deniyecegim artik. Nasil sıktıysa filtreyi kafayi yedim ya saga sola firtattim yamuldu ama hala cikmiyo :/

Ayar yapmaya da gerek yok diye biliyorum , hatta benim filtrede gariptir beyne giden bir kablo yok , şu elimdeki filtreleri kullanayimda , zavolinin falan direkt hortum arasina sök-tak olan filtrelerinden alicam , en azindan ugrastirmaz . Ayar istersede alirim bi kablo , onuda öğreniriz nolcak sanki :)

e437a0438c918be12a757e177f90fa23.jpg
bir adet tornavida zayiat ve bolca ustaya ettigim kufurler yardimi sonucunda eski filtreyi soktum :)

Ayar yapma işi fasa fiso geçen bende değiştirdim ustadan bilgisayara taktı ayar yapıyor gibi 2 sekme açtı kapattı tamam abi dedi Aldı 50 lirayı.bir dahakine bende kendim temizlemeyi düşünüyorum.

Halbuki 5 adet lpg filtresi+5 adet gaz kesici filtresi toplam kargo dahil 50 TL

Tuttuğunu koparan Olcay, taktı mı takıyorsun :)

lpg yedek parça sitesinden mi aldın :)

lpg yedek parça sitesinden mi aldın :)

Aynen Fatih , cok yararlı bir siteymiş valla :)

Geri